Саопштење за јавност поводом Додиковог писма Кармелу Ађиусу

21.05.2021. год.

 СНП - „Избор је наш“ подржава предсједавајућег Предсједништва БиХ у његовом позиву предсједнику Међународног резидуалног механизма за кривичне судове Кармела Ађиуса да преиспита своју одлуку да први предсједник Републике Српске др. Радован Караџић издржава казну затвора у Великој Британији. Тим прије, што је Ађиус сам одлучио и прекршио Резолуцију УН и праксу Савјета безбиједности који је и основао трибунал. Резолуција од 17.12.2015. прописује тзв. Менделина правила. Члан 59. каже да ће затвореник бити смјештен што ближе кући. Не „требао би“ већ „ће бити“. Уговор о издржавањау казне потписало је 16 земаља ЕУ. Британија није више у ЕУ и најдаља је од мјеста пребивалишта Караџићеве породице. 

 
Одлука о служењу доживотне казне затвора у Великој Британији није само дубоко забрињавајућа за првог предсједника Српске и његову породицу, већ представља и својеврсно понижење српског народа. Српски народ до сада није пронашао одговор на политички рад Хашког суда, који својим пресудама жели да утиче на политику многих држава, и српском народу испише лажну историју, да је изазвао рат и извршио геноцид. 
 
Србија и Српска морају се изборити за свој глас на међународној сцени и довести у питање одлуке и пресуде Хашког суда.
 
Много је важно да установе Србије и Р. Српске донесу документа у којима се уноси сумња у професионалан, праведан и легитиман рад Хашког суда. Тако би се могло омогућити, да у будућности са уравнотеженим односом снага у свијету, историчари се позову на таква документа и заузму исправан став о Хашком суду и ратовима и злочину на нашим просторима у нашем времену. 
 
Бранећи предсједника Радована, који је својеврсни симбол и оправдање, Србија ће се одбранити и од присилног покушаја да призна геноцид у судском процесу којег својим тужбама покрећу Алабанци и Македонци.
 
Савјет безбиједности је донио одлуку о формирању Суда за ратне злочине на простору бивше Југославије. Тада је Русија, највјероватније мислила да ће суд радити праведно, одлуке доносити на основу чињеница, аргумената, истине и професионално, а све да би се задовољила правда и на тај начин да се помогне да дође до помирења народа на нашим просторима.
 
Зато би било добро замолити и Русију да се укључи у процес делегитимизације Хашког суда и покушати пронаћи начин да се изврши ревизија свих пресуда.


СНП – Избор је наш

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com