У суботу конференција

27.10.2020. год.

БАЊАЛУКА, 27. ОКTОБРА /СРНА/ - У Бањалуци ће у суботу, 31. октобра, бити одржана конференција "Смисао српског свијета", на којој ће једна од тема бити и демографска слика српског народа, најавио је предсједник Императорског православног палестинског друштва /ИППД/ у Републици Српској јереј Миладин Митровић.

Митровић је навео да подаци Агенције за статистику Републике Српске и Института за статистику Србије свједоче да је демографска ситуација у српском народу већ одавно достигла критички минимум.

"Сву трагичност убрзаног нестанка српског народа показују подаци који говоре да је ове године у Србији рођено најмање дјеце још од 1900. године. Демографска ситуација у Републици Српској већ одавно биљежи континуирани пад", рекао је Митровић Срни.

Он је напоменуо да је успјех државе у свим сферама тијесно повезан са стабилним демографским развојем, који обезбјеђује друштву и нацији животно важан људски потенцијал.

"Рјешавањем демографских проблема, подизањем свијести о значају рађања дјеце и подизања благостања породице, ми можемо очувати национални идентитет свога народа и територијални интегритет своје земље", истакао је Митровић.

Он је рекао да ће управо зато у Бањалуци бити одржана конференција "Смисао српског свијета", на којој се очекује долазак представника друштвено-политичког живота и академске заједнице из Републике Српске, Србије, Македоније и Црне Горе.

Митровић је нагласио да савремена демографска политика, како у Србији, тако и у Српској мора да буде високоефективног карактера и у својој суштини треба да допринесе побољшању квалитета живота људи и јачању института породице и брака.

Организатор конференције, осим ИППД-а, је и Српски народни покрет "Избор је наш".

Почетак конференције, која ће бити одржана у хотелу "Јелена", заказан је за 10.00 часова. 

 

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com