Независно Косово за независну Републику Српску и српски сјевер Косова

05.11.2012. год.

ОТВОРЕНО ПИСМО АМБАСАДОРИМИ

Господо амбасадори,
 
Молимо Вас да размотрите идеју да се рјешење проблема Косова тражи у јединственом приступу рјешавања проблема на Балкану.
 
Нека нам буде дозвољено да у овом времену када Београд и Приштина покушавају ријешити проблем Косова изнесемо и наше виђење о томе. Проглашење независности тзв. државе Косово садржано је у процесу разбијања Југославије, а даље и Србије по комунистичким границама. Зато питање Косова и Метохије не може бити само ствар Београда и Приштине, па и читавог свијета, а да се оно не тиче и цјелокупног српског народа. Тим прије што се пред Вашим и нашим очима одвијају два процеса. Један је процес стварања велике Албаније, или, како неко воли рећи, природне Албаније. Таква Албанија имала би претензије да се простире и на дијеловима четири балканске државе. Други процес је отварање бошњачког питања на Балкану. Господин Мустафа Церић је у Новом Пазару, у Србији, поручио Бошњацима да се закуну и да изграде бошњачку кућу на Балкану, мислећи на кућу као државу. Ми немамо ништа против вишенационалних држава, али управо политичари оних народа који највише причају о мултиетничности, мултикултуралности, створили су једнонационалне државе, попут Хрватске, и то протјерујући преко 400 000 Срба, а и сада је у покушају стварање албанске и бошњачке националне државе.
 
Због свега тога, рјешење Косова мора бити садржано у јединственом приступу рјешавања проблема на Балкану.
 
Покрет сматра да је најправедније рјешење балканског проблема остварење права народа на самоопредјељење. Нпр. ако се даје право на самоопредјељење Албанцима на Косову и Метохији јужно од Ибра, гдје их има преко 90 посто, да се то исто право да и Србима на сјеверу КиМ, гдје и њих има преко 90 посто. Овако настале националне територијалне самоуправе могу се по слободној вољи међусобно повезивати у шири друштвено-политички систем. Подразумијева се да и Република Српска има право на независност, коју жели огроман број њених грађана.
 
Није нам непознато ни размишљање да Хрватска сачека рјешење Косова, па онда све преостале земље Балкана заједно уђу у ЕУ...
 
У сваком случају, ако се жели политичка стабилност на Балкану, економски и сваки други напредак, ниједан народ, па ни српски, не смије да трпи штету у било ком виду због остваривања максималистичких и нелегитимних циљева било ког другог народа на Балкану.
 
У намјери да нам свима буде боље, исказујемо Вам наше поштовање.


СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com