Отворено писмо Председнику Србије, господину Борису Тадићу

05.06.2009. год.

Представници Покрета - Избор је наш Зоран Михајловић и Дане Чанковић у Београду су предали у кабинету Председника Србије, отворено писмо за господина Бориса Тадића.

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ,
ГОСПОДИНУ БОРИСУ ТАДИЋУГосподине Председниче,

Пишемо Вам у име Покрета-Избор је наш из Републике Српске. Ми се залажемо за успостављање државе коју ће српски народ волети и која ће моћи да заштити његове интересе и сваког појединца у њој. Покрет је прикупио педесет хиљада потписа грађана Републике Српске који траже да се одржи референдум да би се грађани Српске изјаснили да ли су за њено издвајање из, за нас наметнуте, БиХ.

Дубоко забринути због намере сарајевских политичара и дела међународне заједнице да се укине  Република Српска, која је не само израз воље српског народа, него и гарант његовог опстанка, молимо Вас да, као председник Србије, учините све како би се одбранила Српска. Наши политичари у Републици Српској од народа су добили мандат да је одбране, зато је легитимна свака помоћ у том смеру. Знајући да Ви, као председник Србије, бринете за 1.500.000 сународника у БиХ, са жалошћу Вас обавештавамо да је политичка, безбедносна и економска ситуација у БиХ алармантна. Привид је да се политички представници сва три народа, бошњачког, хрватског и српског, могу договорити у корист сва три народа. Чињеница је да су интереси три народа у јединственој држави БиХ до те мере различити да они постају супротстављени до неког поновног сукоба. У ових 14 година после Дејтонског споразума многа овлашћења са нивоа Републике Српске под притиском су пренесена на ниво БиХ. Међутим, политичарима у Сарајеву то није било довољно. Они покушавају Републику Српску прогласити геноцидном творевином и као такву је укинути. Треба имати на уму да се они залажу и за признање тзв. државе Косово.

Свесни смо да су међународни односи на Балкану лоши по интересе српског народа, али су они такви најпре због нас самих. Српски народ је разједињен, без јединственог приступа суштинским циљевима. Једино везивно ткиво је Српска православна црква.

Због свега тога, као и да би се смањиле негативне последице разбијања Југославије по унутрашњим, комунистичким границама, које су неправедне и штетне за српски народ, Покрет Вас моли да подржите идеју о организовању Сабора српског јединства. На том Сабору требају да учествују изабраници из политике, науке, културе, цркве и невладиног сектора, са простора бивше Југославије и расејања. На Сабору би се отворило српско национално питање на Балкану и, уз Божју помоћ, одредили би се суштински циљеви српског народа. Такви циљеви били би проверени на референдуму. Једно од питања за српски народ био би и улазак у НАТО војни савез.

Нико нема право да нас због тога осуђује, али не треба ни да очекујемо да нас у томе неко други подстиче. Тек тада показивањем храбрости и јединства око суштинских питања за српски народ, дошло би до промене међународних односа на добробит српског народа.

У дубоком осећању заједништва, желимо Вам свако добро.

 

СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com