СНП- „Избор је наш“ честита митрополиту Јоаникију ступање на трон митрополита црногорско – приморских

06.09.2021. год.

СНП- „Избор је наш“ честита митрополиту Јоаникију ступање на трон митрополита црногорско – приморских и да му Бог подари мудрости и здравља како би најбоље водио митрополију.

„У данашњим, преломним временима, када је нападнуто православље, нападнута Српска православна црква, која прожима биће српског народа, дајући му идентитет, истински смисао, радост живљења, а и трпљење, пре побједе, у недаћама и страдању, Срби треба да се радују празницима, а јединствено да се одупру гдје год да су и како и од кога год да буду нападнути народ и његова црква. Зато се из Српске, из Бања Луке, са Трга Крајине чује – Достојан – Јоаникије, педесет шести митрополит црногорско-приморски“, наводи се у саопштењу.

За све оне, додају они, који имају дилему да је некадашња Црногорска православна црква, (како год да се звала), нешто друго у односу на Српску православну цркву, нека се запитају, гдје јој је кроз историју било сједиште патријаршије и ко су јој били патријарси, а свака аутокефална црква удостојена је патријаршијом и патријархом.

„Испуњени радошћу, због устоличења митрополита Јоаникија, узносимо и молитву Богу „Нека буде мир на Земљи и добра воља међу људима“. Са Трга „Крајина“ у Бањојлуци чуле су се пијесме Данице Црногорчевић „Весели се српски роде“…“, закљуено је у саопштењу Дана Чанковића, предсједника СНП – „Избор је наш“.

 

Извор: ИН4С


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com