Нећемо таквог предсједника САНУ, Косово је Србија

16.01.2021. год.

Бања Лука, 16.01.2021. 
 
 
СНП – Избор је наш подржава данашње протесте испред зграде САНУ у Београду, а поводом скандалозних и противуставних јавних наступа предсједника наведене установе, проф. др Владимира Костића.
 
Када већ достојно, аргументовано, и храбро др Костић не брани уставну чињеницу да је Косово и Метохија саставни дио државе Србије, онда, нека се бар достојанствено повуче и поднесе оставку на тако значајну функцију.
 
Српска академија наука и умјетности јесте српска. И сви њени чланови, а поготово њен предсједник морају дијелити осјећања, жеље и циљеве српског народа, а не бити противни тим осјећањима, жељама и циљевима. Изузев, ако су благословени визионари, па устану и покрену оно што је суштински важно и добро, а што је силом прилика потиснуто дубоко у срцу српског народа.
 
Када ЕУ шаље поруку, Европа без граница, онда и српски народ не смије да има државне границе унутар себе, које га дијеле, свађају.
 
Покрет је данас, 16.1.2021, на Тргу Крајине у Бања Луци поставио велики транспарент са поруком „НЕЋЕМО ТАКВОГ ПРЕДСЕДНИКА САНУ, КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“.
 
 И заиста, не треба нам такав предсједник САНУ.
 
Његове изјаве неће одвести у малодушност, и неће обесхрабрити српски народ да се легитимно бори за опстанак јужне српске покрајине Косова и Метохије у саставу државе Србије. 


СНП – Избор је наш

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com