Одлагање скупа „Смисао српског свијета“ због епидемиолошке ситуације

30.10.2020. год.

СНП – Избор је наш донио је одговорну одлуку да, због тешке епидемиолошке ситуације у региону, одложи најављени и већ припремљени скуп „Смисао српског свијета“, који је требало да се одржи у Бања Луци у суботу 31. октобра 2020.

Оваквом одлуком спрјечавамо могућност угрожавања здравља учесника који су требали доћи из Србије, Црне Горе и Сјеверне Македоније. Дакле, разлог одлагања скупа јесте могућност угрожавања јавног здравља, а у вези вируса Корона-19.  Таква тешка и на неки начин изнуђена одлука, навела нас је на размишљање о могућим несагледивим посљедицама изазваним тим вирусом, јер он може бити средство за остваривање нечијих циљева. А ријеч је о јединственом, универзалном образовању које подразумијева и начин образовања; уништавање радних мјеста као и многих професија; суштинску промјену банкарског, монетарног и финансијског система; нови начин и врсту исхране људи (можда се зато са вирусом губи чуло мириса и укуса, или се можда „сугестивно“ дјелује на психу човјека). То отвара могућност, као и још много тога, да ситуацијом у вези пандемије управља или бар њу злоупотребљава свјетски центар моћи.

И због наведеног, још више смо сигурни да одложени скуп „Смисао српског свијета“ треба одржати.

На њему би се могла, из угла Срба, понудити алтернатива динамично надирућој, неправедној глобализацији.

И ово преломно вријеме, које доноси сукоб идеја и великих догађаја, изњедриће и суштински квалитетни напредак, који ће у себи носити и сјеме зла, како би се процеси циклично понављали – рушио свјетски поредак и успостављао нови. 

 

 

СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com