Српска закинута за милионе

09.02.2007. год.

Ревизорска кућа "Дилојт" потврдила да су приходи у 2005. години расподијељени незаконито и да није примјењивана Одлука о начину израчунавања коефицијената

НЕЗAВИСНA ревизорска кућа "Дилојт" је у свом извјештају утврдила да је Република Српска оштећена у расподјели прихода са јединственог рачуна Управе за индиректно опорезивање у 2005. години, потврдио је за наш лист члан Управног одбора УИО из Републике Српске Миодраг Кудић.

Ревизијом коефицијената за расподјелу прихода у 2005. години утврђено је да Федерација БиХ треба да врати Републици Српској између 20 и 30 милиона марака, а дистрикту Брчко између два и седам милиона.

- "Дилојт" је потврдио аргументоване ставове чланова Управног одбора УИО из Републике Српске да су приходи у 2005. години расподијељени незаконито и да није примјењивана Одлука о начину израчунавања коефицијената, коју је усвојио Управни одбор. Из тих разлога, Федерација је, на уштрб Српске и дистрикта Брчко, у претпрошлој години добила више него што јој је припадало - истакао је Кудић.

Он није желио да коментарише детаље из ревизорског извјештаја, док се о њему не изјасни Управни одбор Управе за индиректно опорезивање.

Ваља рећи да је Одјељење за макроекономску анализу при Управном одбору УИО претпрошле године утврдило да је Република Српска за осам мјесеци те 2005. године, због непримјењивања Одлуке о мјесечном израчунавању коефицијената, била "закинута" за 20 милиона марака.

Упркос томе, тек крајем прошле године Управни одбор са Питером Николом на челу, донио је одлуку да се обави ревизија коефицијената за 2005. годину.

Сједница Управног одбора УИО заказана је данас у Сарајеву и на њој би требао да се утврди коначни износ дуга Федерације БиХ према Републици Српској и дистрикту Брчко, као и начини његовог враћања.


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com