Предаја документације Народној скупштини којом се тражи увођење новог кривично дјела

06.03.2020. год.

Данас, 6.3.2020. Иницијативни одбор, којег је формирао СНП – Избор је наш, предао је НСРС сву документацију предвиђену Законом о референдуму и грађанским иницијативама. 

Овом грађанском иницијативом тражимо од Народне скупштине да кроз закон уведе нови назив кривичног дјела – Неовлашћено преношење уставних надлежности Републике Српске.

Један од чланова закона би био:

Лице изабрано или именовано са територије Републике Српске, које у институцијама или органима Босне и Херцеговине гласа за чланство Босне и Херцеговине у међународним организацијама или савезима противно референдумској одлуци грађана у Републици Српској или противно одлуци Народне скупштине Републике Српске о питању чланства у тим организацијама или савезима, казниће се затвором од двије до дванаест година.

Други члан, лице које покуша неовлашћено да укине или промијени назив Републике Српске, казниће се затвором од двије до дванаест година.

Овим законом Народна скупштина би учврстила онаj суверенитет, који је Република Српска успјела сачувати Дејтонским споразумом кроз његов Анекс IV.

Доношење оваквог Закона било би својеврсно олакшање српским политичарима у заједничким органима БиХ у ситуацији када би странци на њих вршили притисак да се уђе у НАТО.

Досадашње, вишегодишње активности СНП-а „Избор је наш“ дају нам за право да кежемо: српски народ воли РС и не жели њено развлашћивање, већ напротив, њено јачање. Не жели ни њен улазак у НАТО – војни савез, између осталог, и због тога, што се НАТО сврстао на другу страну – У непосредној прошлости извршио је агресију – бомбардовање Србије, Републике Српске и Српске Крајине.

Покрет је имао пуно позива из других мјеста Српске, да дође и тамо обави активност прикупљања потписа грађана који подржавају нашу иницијативу, на жалост, из скромних материјалних могућности, нисмо могли да то учинимо.

За неколико дана, само у Бањој Луци смо прикупили више хиљада потписа грађана, што указује на велику заинтересованост српског народа да се чује његов глас о одлукама у вези ових суштинских питања о будућности РС.
 
 
 
СНП - Избор је наш

    ФОТОГРАФИЈЕ


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com