Убиство полицајаца у Сарајеву терористички акт са опасним намјерама?

27.10.2018. год.

Покрет Избор је наш саосјећа са свима у болу који је произашао немилосрдним убиством полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића које се десило у Сарајеву,  у петак 26. о.м.

Медији су пренијели информацију да иза тог гнусног убиства двојице полицајаца стоји аутомафија. Непоричући такву могућност, Покрет са великом опрезношћи, али и одговорношћу износи јавности, зајденичким институцијама БиХ, Министарствима унутрашњих послова Бошњачко-Хрватске Федерације и Републике Српске сљедеће размишљање.

У БиХ влада сложена и нестабилна ситуација, тим прије што долази до озбиљног и забрињавајућег судара интереса највећих свјетских сила. Скоро да је очигледно да једна страна води процес централизације БиХ а самим тим и покушај укидања Српске. Резултати скорашњих општих избора не иду у прилог таквом процесу. Зато је могуће очекивати дестабилизацију овог простора на разне начине, па и терористичким чином и такозваним обојеним револуцијама.

У историји за многе догађаје који су имали огромне и значајне посљедице, права истина њиховог узрока и организовања сазнала се након педесет, сто... година. Често није онако како нам се представља неки догађај у свом почетку.

Убиство полицајаца, уз друге могуће догађаје,   може послужити за формирање мишљења у јавности као разлог и потребу за реформом полиције, преносом овлашћења са ентитета на БиХ и на крају до стављања ван снаге Дејтонског споразума.

Овом приликом не желимо истаћи нелогичности у ставу да иза убиства стоји аутомафија. Дошли су и побјегли са два аутомобила. Са релативно малим бројем хитаца убијена су двојица полицајаца која су се налазила у аутомобилу у покрету. То више дјелује као унапријед организовани терористички напад професионалаца са циљем изазивања одређених посљедица.

Узимајући у обзир и начин на који се NATO рекламира на свом Фејсбук сајту пропагирајући борбу против криминала и корупције, а знајући да су на неки начин странци дали зелено свјетло за велики криминал и корупцију како би све то једном врло вјешто искористили за своје циљеве, Покрет сматра да све институције БиХ, ФБиХ и РС, као и њени грађани треба да буду опрезни  и да покажу одговорност и професионалност како нас не би увукли у разне видове сукоба.

Уколико се заиста крене у дестабилизацију наших простора, једно од најбољих рјешења биће раздруживање Републике Српске са Бошњачко-Хрватском Федерацијом. Тада би Српска Република показала све своје могућности и кренула у свеопшти непредак.


СНП – Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com