Влада РС не даје више изјаве за БХТ1

13.01.2007. год.

БАЊА ЛУКА - Представници Владе Републике Српске више неће давати изјаве Јавном радио-телевизијском сервису БиХ због односа према Влади РС-а, те због извјештавања и конципирања прогама те медијске куће, приопћио је данас потпредсједник Владе Антон Касиповић.

Он је након сједнице Владе РС-а рекао на пресс-конференцији да је Влада донијела ову одлуку на темељу низа приједлога, примједби, негодовања и инсистирања појединаца, иституција, те организација према Влади РС-а, као и због начина на који БХТ 1 у неким својим емисијама конципира однос према Влади РС-а, догађајима у РС-у, па и према неким појединцима.

"Тражило се и да Влада РС-а ускрати могућност уласка новинарима БХТВ у институције и простор Владе, али Влада није прихватила такве иницијативе, јер је јединствен став Владе да омогућимо несметано извјештавање новинарима и запосленим на БХТ 1, али Влада, чланови Владе и владине институције до даљњег неће давати изјаве за БХТ1", рекао је Касиповић.

Као неке од примједби на рад БХТ1, Касиповић је навео да је та медијска кућа информацију о обиљжевању Дана РС-а, 9. сијечња, пласирала у двадесетој минути информативне емисије.

"Влада РС-а потпуно разумије да Дан РС-а у БиХ слави и обиљежава један дио грађана РС-а, али смјештањем информације о том догађају у 20-тој минути дневника, Влада сматра да се уређивачком концепту БХТ1 успоставља политички, а не информативни и професионални став према једном таквом догађају", рекао је потпредсједник ентитетске Владе.

Додао је да Влада има замјерке и на емисију "Поштено говорећи" приказану у уторак, у којој се на "некоректан начин поступало према судионицима у емисији".

Навео је и да су поједини министри данас информирали Владу да "су обмањивани везано за гостовања у појединим емисијама".

Касиповић је додао да је за Владу РС-а веома важно да БХТ1 "на разини професионалних стандарда достигне ону функцију и онај циљ, који је прокламован успоставом БХТ1".

Он није искључио могућност и да ће сличан потез ускоро повући и представници неких других институција у БиХ.


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com