Референдум значи слобода

19.09.2016. год.

Покрет позива грађане Републике Српске да у највећем броју 25. о.м.  изађу на Референдум и са великом одговорношћу али и осјећањем радости и љубави према Републици Српској, изразе свој став.

Уставни суд БиХ донио је неке одлуке које показују да се не уважава, па и потире, не само Република Српска, већ и Дејтонски споразум и дејтонска БиХ, а српски народ покушава ставити у неравноправан па и подређен положај. Република Српска има право на живот. Српски народ се увијек борио против неправде и лажи. Када смо то чинили јединствено имали смо велики успјех. Јесмо ли сада спремни да одбранимо, не само Дан, већ чин и смисао постојања Републике Српске? Сматрамо да српски народ има апсолутно право на изјашњавање о свим суштинским питањима по њега. То право извире из моћи, суверенитета сваког народа, из Повеље Уједињених Нација, а у конкретном случају из Дејтонског споразума и Устава Републике Српске. То право је очигледно и због тога што је Дејтонским споразумом суверенитет, као највише право, остало у ентитетима, па самим тим и у Републици Српској. Одлуке Уставног суда иако  су легално донесене  често нису и легитимне, јер се прегласавају један или два народа.

Покрет сматра врло важним да се по питању референдума за нашу Српску мобилише читав народ и све институције (како би се спријечили евентуални инциденти и обезбиједила безбиједност, али и осјећај сигурности грађана РС, МУП РС треба да обезбиједи и контролише ентитетске границе дефинисане Дејтонским споразумом), како би показали снагу и жељу да одбранимо Себе,  и то на најдемократскији начин – изражавајући своју вољу на референдуму. Добро би било и да у свим мјестима РС се одрже скупови и са поруком „Референдум значи собода“.

Референдум треба бити тема над темама све до његовог одржавања.  Послије његовог  одржавања би било врло важно да се све институције Републике Српске и њени политичари одреде према одлуци Уставног суда БиХ о конститутивности сва три народа (Бошњака, Срба и Хрвата) и у Федерацији БиХ и у РС, јер је она темпирана бомба у темељима Дејтонског споразума и извор многих проблема и штетних одлука које воде ка укидању Републике Српске. Против одлуке о конститутивности били су судије, представници, српског и хрватског народа.

Без обзира на све, српски и бошњачки – муслимански народ не смију да се међусобно плаше, већ напротив, да обични људи и једног и другог народа његују идеју о потреби међусобног историјског договора, како би се она коначно реализовала на корист наших потомака, али и радост наших предака. Предуслов томе јесте непостојање страног утицаја.

 

Саопштење поводом референдума у Републици Српској,

 СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com