Поводом Дана побједе над фашизмом

08.05.2015. год.

9. мај, Дан побједе над фашизмом, је дан који показује да и у ситуацији када се осјећамо немоћним можемо побиједити. 1941. и 1942. нацистичка Њемачка покорила је већину Европе и многи су се  тада осјећали немоћним.  Међутим, нису изгубили наду и вјеру. Вјеру у побједу над нацистичком Њемачком, над идеологијом више и ниже људске расе.

Овом приликом не желимо да размишљамо да ли се подцјењује улога СССР-а и Црвене армије у великој побједи, или да ли би Запад, прије свега Енглеска и САД, могао побиједити нацистичку Њемачку без огромних жртава које је дао  руски народ за ту побједу

Сада желимо да изразимо захвалност и Русима, и Енглезима, и Американцима и свима онима који су дали животе за слободу, за велику побједу. Посебно се захваљујемо партизанима и равногорцима који су такође положили своје животе за слободу народа на нашим просторима. Српски народ не треба да заборавља своју улогу у Другом свјетском рату у којем је имао два антифашистичка покрета и да на тај начин ствара ситуацију у којој би  га неки лажно представили као фашистички. Велика је и поука за народ и српске вође била подијељеност Срба у Другом свјетском рату, тако да је  у рату  1991-1995. успио да спријечи понављање геноцида, који му се догодио у рату 1941-1945.

Покрет, због великог значаја који има побједа над фашизмом, организоваће на Дан побједе, 9. маја акцију под називом „Хвала ослободиоцима од фашизма“. Тог дана ће аутомобил, са чијег ће се озвучења чути прикладна музика, пролазити бањалучким улицама, док ће чланови покрета дијелити ЦД-ове са музиком,  а на којима ће бити исписан назив поменуте акције.

 

СНП - Избор је наш
Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com