У вези могућих преноса овлашћења са Републике Српске на ниво БиХ

15.12.2014. год.

Покрет сматра да ниједан циљ (евроатлантске интеграције), нити притисак није разлог да се пренесе било која надлежност Републике Српске на ниво БиХ и узурпира сувереност Републике Српске у државној заједници БиХ.

Наводна финансијска инјекција  од  једне милијарде КМ, уколико би се кренуло „реформским курсом“, само би била шаргарепа на дугом штапу. Имамо примјер држава које су скоро ушле у те интеграције или су на том путу, па ни близи код њих не влада благостање, већ се суочавају са многим проблемима. Уколико се и добије неки новац или инвестиција, то значи да смо донијели неку одлуку или закон који ће им вишеструко надомјестити дати новац, а нама изазвати пуно већу штету од добијеног „поклона“.

Тако нам се десило са укидањем царина. Захваљујући томе уништавамо домаћу производњу и губимо радна мјеста, али зато купујемо страну робу и то новцем који добијемо од кредита. Странци ће давати неповољне кредите, а онда када они одлуче, рећи ће: „Не можете враћати кредите, сад нам дајте будзашто ваша природна богатства“.

Покрет запажа и једну тактику  у којој једна политичка опција из Републике Српске нешто потпише, што би било штетно за Српску, а онда дође у власт друга која то реализује, правдајући то: „Па они су то потписали“.

Најновији примјер је потпис бившег члана Предсједништва БиХ господина Радмановића, а у вези рјешавања неперспективне војне имовине. Нова политичка опција из Републике Српске у заједничким органима БиХ (СДС и ПДП) сада кажe: „Па сад извршавамо само оно што су СНСД и господин Радмановић потписали“, а ови опет (СНСД) кажу: „Титулар над неперспективном војном имовином се одређује законом“. Не знамо  да ли су  српски политичари свјесни да је тактика, да једни потписују а други реализују  велика опасност за Републику Српску.

У сваком случају, неразумљиво је да око 1.200.000 грађана Републике Српске лоше живи и то на површини од 24.526 〖km〗^2  са великом површином обрадиве земље, шумом, хидроенергетским потенцијалом и другим природним ресурсима. Дјелује шокантно, али и странци су криви за то, јер суштински утичу на економску политику и живот уопше грађана Републике Српске.

Не сматрамо да је изолација добра, али треба да се пуно више укључимо и радимо у свим сферама живота, водећи се народном пословицом: „У се и у своје кљусе“.

 

СНП - Избор је наш

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com