Отворено писмо руководству Борачке организације Републике Српске и свим општинским борачким организацијама поводом избора предсједника БОРС-а

01.09.2014. год.

Борачка организација Републике Српске је веома важна организација, не само за своје чланство него и за саму Српску. Цијело друштво и установе РС треба да уважавају и да буду захвалне за оно што је њено чланство у току одбрамбено-отаџбинског рата урадило, а то је одбрана Републике Српске.

Из тих разлога, као и из чињенице да је чланство Покрета „Избор је наш“ из борачке популације, а његов предсједник је РВИ, Покрет црпи легитимитет да се огласи поводом избора предсједника Борачке организације.

Несумњиво је  да су претходна руководства БОРС-а уз помоћ установа РС много учинила за борце, међутим сигурно је могло и више.  Озбиљни проблеми Борачке организације су неки појединци из руководства који понекад личне и страначке интересе стављају изнад интереса БОРС-а, као и лажни борци, лажни ратни војни инвалиди, па чак и лажне породице погинулих.

Управо, избор новог предсједника БОРС-а даје прилику да се исправе и горе наведене грешке, како би чланство могло у потпуности остваривати своја права, а Борачка организација Републике Српске имала већи углед и утицај.

Зато Покрет свој „глас“ за избор предсједника БОРС-а даје генералу Миломиру Савчићу, човјеку којег знамо као храброг, поштеног и способног.  Два пута је рањаван у одбрамбено-отаџбинском рату и активно је учествовао у одбрани првог предсједника Републике Српске др Радована Караџића. Овим ни на који начин не умањујемо добре особине које имају друга два кандидата, Владо Живковић и Михајло Парађина, за које мислимо да ће и даље да дају свој допринос успјешном раду Борачке организације.

 

СНП - Избор је наш


 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com