Могући мат опозицији у РС

24.04.2014. год.

Ових дана неки медији највили су да ће Патријарх московски и све Русије Кирил крајем септембра, а десетак дана прије општих избора, посјетити Републику Српску. Зна се да је домаћин СПЦ и Епархија Зворничко-тузланска, али и да посјета превазилази значај доласка једног црквеног великодостојника, поготово ако се сагледава вријеме у којем се посјета организује. Зато, поред цркве и народа своје позитивно учешће у добродошлици требају узети и власт и опозиција.  Међутим, због остраћшености и привидних интереса, власт а поготово опозиција може лоше да реагује на ову веома значајну посјету. Не би било добро да власт,  као своје ексклузивно право, користи посјету патријарха Кирила за придобијање политичких поена који би се одразили на општим изборима, као и да покушају скрајнути опозицију од тог величанственог догађаја. Не би било добро ни да опозиција оспори ексклузивно право власти у учешћу у том великом догађају, нити да  га покуша на било који начин умањити, омаловажити, игнорисати или бојкотовати. Такво понашање опозицију би довело у мат позицију за опште изборе. Нажалост, да опозиција може кренути тим путем потврђују изјаве неких опозиционара да је предсједник Републике Српске Милорад Додик купио високо признање Руске православне цркве, што представља велику увреду и за саму Руску православну црку.

Заправо, ексклузивно право да се дочека руски патријарх Кирил има и црква и народ и власт и опозиција. Потребно је да у том значајном догађају покажемо јединство, озбиљност и одговорност али и жељу да се на све начине продубљују односи између руског и српског народа. Народ ће осјетити духовну снагу а Република Српска политичку стабилност и економски напредак, јер ће држава Русија имати разлоге да на све начине помогне таквој Републици Српској и српском народу.

Власт и опозиција око свега што је добро за народ и Републику Српску требају саборно да дјелују, а само оно што је лоше да се аргументовано критикује без обзира од кога долазило.


Дане Чанковић, предсједник СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com