Др Радован Караџић почасни предсједник Покрета

19.06.2012. год.

Покрет „Избор је наш“ прогласио је за свог почасног предсједника др Радована Караџића, првог Предсједника Републике Српске. Он је сагласност за то дао ријечима да је Покрет у свом програму и називу српски, национални и демократски. Ми смо се за то одлучили јер вјерујемо да др Караџић није крив за оно за шта га оптужује Хашко тужилаштво. Зато што се ставио на чело српског народа кад је било најтеже и, заједно са СДС-ом, народом и војском, створио Републику Српску. А ни сада у Хашком суду није одустао да је на најбољи могући начин брани.

Зато што је спријечио братоубилачки рат, учествовао у враћању вјеронауке у школе, његова ратна наређења показују хуманистички карактер његове личности. Зато што је упозорио да нико нема право повести грађански рат, покушао наговорити муслиманске политичаре да не започињу рат у коме би муслимански народ нестао. Говорио је да Срби ратују лијевом руком како би се муслимански народ и њихови политичари вратили на прави пут, да преговарају.

Предсједник Караџић имао је и пуно противника. Када су му говорили да се најоштрије обрачуна са њима, он је рекао: „Ко сам ја да им на такав начин судим“.

Знамо да је Хашки суд неправедан и политички суд, али га др Караџић уважава, како би на достојанствен начин разоткрио и изнио истину о разбијању Југославије и рату на овим просторима. Потврда томе је и одлука судског вијећа да оде у Сарајево и Сребреницу, што је од огромне важности.

Г. Чанковић је на конференцији за новинаре честитао рођендан првом Предсједнику Републике Српске и пожелио му добродошлицу на почасну функцију предсједника Покрета, те додао: „И, као што се Ви, без обзира што сте у притвору, зато што сте невини, осјећате слободним, тако и ми, без обзира што нисте физички присутни, имамо Вас у мислима и у нашим срцима. Живјели и Бог да Вас чува!“.

Поводом рођендана др Караџића, у Бањалуци су осванули плакати у којима покрет „Избор је наш“ првом Предсједнику Републике Српске честита рођендан.


СНП - Избор је наш
 


 
     ФОТОГРАФИЈЕ


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com