Тражимо оставку министра Чубриловића

07.04.2011. год.

Министар саобраћаја и веза, Недељко Чубриловић, у интервјуу „Вечерњим новостима“ од 06. априла 2011. изјавио је да је Влада у протеклих пет година у путеве и аутопутеве у РС уложила 1,1 милијарду КМ, јер је изградња савремених саобраћајница један од њених основних приоритета. Нагласио је да је само у прошлој години у путеве уложено 354,5 милиона КМ. Каже министар:

“Великим инфраструктурним пројектима из области саобраћаја ствара се могућност за економски и привредни развој РС. Без квалитетне саобраћајне инфраструктуре нема ни развоја привреде, и обрнуто, улагањем у саобраћајну инфраструктуру јачамо домаћу оперативу и стварамо услове за нова улагања, запошљавање и привредни раст.“

Све ово је сјајно и поучно, али за неке средњошколце. Обичан човјек, народ то зна, и зато је то демагогија и увреда за здрав разум. Народ не зна и не види резултат од уложених баснословних 1,1 милијарду КМ за пет година, од чега је само у посљедњој години уложено 354,5 милиона КМ. Цијена километра аутопута Бањалука – Градишка нам је међу највишим цијенама у Европи, не узимајући у обзир упоређивање квалитета и услова у којима се раде наши и њихови аутопутеви. 

До понижења и пораза доводи нас и чињеница да се у тако скуп пројекат кренуло „везаних очију“, без склопљеног уговора са Хрватском и чврстих гаранција о изградњи моста на Сави. Хрватско условљавање доводи нас у ситуацију да сами финансирамо изградњу моста, иако је његова изградња Хрватима посебно значајна. Да се од муке нашалимо: риболовцима смо дали највећу инвестицију на свијету како би брзо дошли до Саве да лове рибу, или ћемо од те тачке аутопута на Сави  поново правити пут до старог моста у Градишци. Алтернатива том стратешком пројекту била је аутопут кроз Републику Српску од Новог Града до Бијељине, којим би се повезивали са аутопутевима у Србији. 

Због ситуације у вези са путевима Покрет тражи од министра Чубриловића да поднесе оставку, а од Народне скупштине РС да формира стручну комисију која би испитала комплетну, па и финансијску ситуацију у вези са путевима.


СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com