Извјештај са трибине

13.12.2010. год.

Српски народни покрет „Избор је наш“ одржао је у амфитеатру Машинског факултета у Бањој Луци дана 09.12.2010.године трибину : „Љевица и десница – и солидарност и родољубље“.

Намјера Покрета јесте да обичне људе окупља око истинских колективних вриједности као што су солидарност, хуманост, родољубље и традиција, са увјерењем да те вриједности никако не могу бити средство подјеле у српском народу, већ напротив, извор српског сабирања.

Бошко Обрадовић, у име „Српског сабора Двери“ и Александар Вулин, у име „Покрета социјалиста“, расправљали су познату тему на начин који није својствен српском народу: 
 
- умјесто да наглашавају разлике они су тражили мјесто сусрета; 
- умјесто да ниподаштавају другу страну они су тражили њене предности;
- умјесто да намећу мишљење своје стране они су тражили савјет саговорника;
- умјесто да вичу они су говорили сабрано.
 
Шта се заправо догађа?
 
У интелектуалним круговима српских патриота уобличена је јасна свијест о томе да борба српског народа за историјско трајање  Републике Србије и Републике Српске нужно захтијева дјелање у складу са општим националним интересом. Осим тога, појмови такозване „љевице“ и такозване „деснице“ немају свој извор у српском народу него су оба производ западњачке матрице мишљења, неприродно и насилно уметнуте у  српско национално биће.
 
Јер, и солидарност и родољубље већ имају свој извор у православно-хришћанском утемељењу српског народа.
 
Основна тема трибине је имала природан и занимљив увод: професор Никола Томовић је најприје представио романе Александра Вулина: „Опадање“ и „Лепота“, у којима је аутор, промишљајући страдалну судбину српског народа, указао на његове основне моралне вриједности.
 
Модератор трибине Дане Чанковић је, дајући расправи патриотски тон, најавио наставак оваквих разговора који доприносе српској саборности.  


СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com