Са конференције за новинаре

07.12.2009. год.

ТЕМА: Постојање сценарија за успостављање нових граница у свјетлу одлуке Међународног суда правде у вези са Косовом


Одлука Међународног суда правде која би садржавала било какву подршку, или било какво оправдање за проглашење тзв. државе Косово, означила би старт за многе друге народе и националне мањине да изађу из актуелних држава и створе своје нове државе.

Покрет има спознају да постоји сценарио успостављања нових граница и нових држава, и то не само на Балкану. Тај сценарио посљедица је жеље за рушењем досадашњег свјетског поретка и успоставе новога. Он ће бити праћен великом економском кризом која ће се развијати у таласима, као и рушењем банкарског и монетарног система, како би се успоставили нови, базирани на другој основи. Успостављање нових граница произилази из сучељавања два принципа, принципа неповредивости граница суверених држава и права народа на самоопредјељење. Овај сценарио може бити реализован мирним путем на међународној конференцији о границама, која би дефинисала ко има право на самоопредјељење и на којој територији, али, нажалост, постоји и могућност рата.

Навешћемо могући процес. У Србији, Војводина је кренула путем независности, а Мађари у њој, питање је само времена, када ће кренути истим путем. Албанци ће промијенити границе Македоније и Црне Горе, а хрватски политичари нису званично подржавали подјелу БиХ, плашећи се да ће остати без Истре и Далмације. Српски политичари у БиХ све чине како би она опстала, међутим, Покрет је убијеђен да то чине узалуд.


СНП - Избор је наш
 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com