Са конференције за новинаре одржане у Тањуговом прес центру 1.12.2008. године

01.12.2008. год.

ТЕМА: ЗАШТО ЈЕ ЗАБОРАВЉЕН ЗЛОЧИН ПРОТИВ МИРА

Зашто се заборавља злочин против мира који се састоји у разбијању Југославије сецесионистичким ратовима? Очигледно, зато што то сецесионистичким републикама одговара, а српски народ није имао и нема истинску, праву елиту и борце који би сачинили стратегију одбране српског интереса. Најодговорнији што нису спријечили рат су: Предсједништво бивше СФРЈ на челу са предсједником Стјепаном Месићем, Савезна Влада на челу са Антом Марковићем, команда ЈНА и руководство бивших Република.

Да је постојао осмишљен план разбијања Југославије сецесионистичким ратовима, потврђује и изјава Предсједника Предсједништва СФРЈ, Стјепана Месића, 1991. год. да је свој задатак извршио, Југославије више нема. Покрет не сматра да је требало сачувати Југославију, али се морало инсистирати на подјели Југославије и њеном нестанку на међународној конференцији, која би уважавала међународно право. Тако би се Југославија подијелила уважавањем историјских, геополитичких, економских и других фактора, узимајући у обзир и стварно – тадашње стање, али и чињеницу да је српски народ у Свјетском рату био на страни побједника.

Што се тиче ЈНА и српских интереса, никако се између њих не може ставити знак једнакости, поготово узимајући идеолошку позадину војске. До 1990. ЈНА је била вишенационална војска, а онда је донесена одлука да Словенци, Хрвати, Муслимани и Албанци не иду у њу, како би се покренула хајка на тада једину легитимну армију.
У Словенији је преко 50.000 територијалаца напало 6000 младића припадника ЈНА, од којих је око 150 непотребно страдало.

Команда ЈНА је обманула српски народ и извор је српских пораза крајем 20. вијека. Иначе како другачије објаснити чињеницу да је четврта војна сила у Европи доживјела крах? То је и разлог зашто се ЈНА не може сматрати српском војском, напротив.

Све ове чињенице иду у прилог противтужбеном захтјеву Србије према Хрватској.

У Хашком трибуналу су заборављени они који су починили злочин против мира, али је зато за геноцид оптужен политички вођа Срба Радован Караџић, који је стао у одбрану српског народа у БиХ, да му се не понови геноцид из Другог свјетског рата.СНП - Избор је нашПомоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com