Са конференције за новинаре одржане у Тањуг-овом прес центру 28. октобра 2008.

28.10.2008. год.


ТЕМА: Погоршање политичке и безбједносне ситуације и могући сукоб Суда БиХ и СИПЕ са Додиком


Погоршање политичке и безбједносне ситуације лежи у чињеници да су интереси сва три народа на овом простору до те мјере различити да су у јединственој држави супротстављени, тако да БиХ може да постоји само као наметнута држава. Политичари се не могу договорити око пописа становништва, плаћања гаса, а поготово суштинских питања, као што су промјена устава, ентитетско гласање итд. Раздруживање Републике Српске и Федерације БиХ јесте најефикаснији начин изградње политички стабилне, економски јаке и рентабилне Републике Српске, а Федерација БиХ нека види шта ће. Свијет мора и српском народу признати национална права као што то чини другим народима. И Срби имају право да изаберу у којој и каквој држави желе да живе.

Политичка и безбједносна ситуација се погоршава и у процесу у којем Суд БиХ и СИПА неће бити задовољни све док господин Додик не пристане на услов - укидање Републике Српске. Уколико се Додик одупре таквом услову, Суд БиХ, односно СИПА, ући ће у институције РС и узети документацију коју заправо већ и имају, а до које су дошли на незаконит начин. Питамо да ли ће тада напад на Додика бити и напад на РС и да ли ће тадашња прича о референдуму бити злоупотреба? Суд БиХ и СИПА су заправо механизми притиска на господина Додика. Посланици РС треба да знају да српска има пријатеље и, уколико дође до њеног угрожавања у било ком смислу, Народна скупштина РС треба да позове у помоћ те пријатеље. Прије свега Русију и Србију, као и да им омогући отварање војних база.

Наши политичари, инсистирајући на Дејтонском споразуму, који у својој суштини више и не постоји, боље штите БиХ од Хариса Силајџића и Сулејмана Тихића или не вјерују да је могућа независна РС и немају храбрости и воље за то.

Бања Лука, 28.10.2008. год.
Предсједник СНП – Избор је наш, Дане Чанковић


СНП - Избор је наш
 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com