Митинг за независност Републике Српске

25.03.2008. год.

Митинг за независност РС У организацији Србског народног покрета  "Избор је наш", у четвртак, 27. марта, на Тргу Крајине у Бањалуци биће одржан скуп под називом "Народ говори" са поруком "Косово је Србија и нека буде независна Српска".

Предсједник СНП-а Дане Чанковић рекао је на конференцији за новинаре у Бањалуци да је овај покрет "одустао од издвајања РС из састава наметнуте БиХ путем референдума и да тражи да Народна скупштина прогласи Републику Српску независном државом".

"Када Албанци могу да прогласе независно Косово као национална мањина на Космету која је демографску већину остварила на незаконит начин, онда сигурно српски народ у РС као државотворан има међународно право да парламент Српску прогласи независном државом и да затражи међународно признање", истакао је Чанковић.

Он је навео да ће СНП у четвртак, на дан одржавања великог народног сабора, прикупљати потписе грађана РС који подржавају овај захтјев, додајући да ће грађанима бити дијељене двије врсте беџева "Косово је Србија" и "Покрет за самосталну Српску", те заставе РС.

"На сабору ћемо одлучити да ли ћемо у току вечери или сутрадан доставити овај захтјев са потписима грађана Народној скупштини РС", рекао је Чанковић, подсјећајући да је СНП раније прикупио више од 50 000 потписа грађана Српске за одржавање референдума "за издвајање РС из наметнуте БиХ".

Он је рекао да Сабор званично почиње у 16.00 часова и да ће на скупу учествовати представници Српске националне заједнице из Македоније, Српског националног вијећа Космета, Српског народног вијећа Црне Горе. У умјетничком дијелу програма учествоваће глумица Ивана Жигон и пјевач Миломир Миљанић.

Чанковић је позвао предсједника РС Рајка Кузмановића, предсједника Народне скупштине Игора Радојичића и премијера Милорада Додика да присусутвују Сабору, а грађане РС да се "самоорганизују, уложе труд и да са радошћу дођу на сабор како би рекли свијету да српски народ има циљ и како би послали јасну поруку `Јесте, Косово је Србија и нека буде независна Српска`".

 

СРНА

 

Повезано:

Проглас српском народу

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com