Отворено писмо високом представнику, господину Мирославу Лајчаку

07.09.2007. год.

Господине Лајчак,

Вјерујемо да ће Ваше искуство везано за Чехословачку, Вашу бившу државу, помоћи да разумијете проблем на овом простору и закључити да је БиХ немогућа држава, коју најмање два народа не желе. Срби је не желе јер их таква неприродна држава ставља у подређен положај, узима идентитет (грб, химну, писмо и историју) и јер је пљачка. Управа за индиректно опорезивање БиХ преко коефицијената расподјеле новчаних средстава, који су одређени на штету Републике Српске отима од ње преко 200 милиона КМ годишње. ФБиХ неће чак да врати Републици Српској 27 милиона КМ за које је утврђено да су од ње отети још 2005. године.

Сада Вас питамо зашто Бошњаци желе да живе са Србима у јединственој држави, а то нису хтјели у Југославији? БиХ никада није постојала као самостална држава, била је само у склопу царства, окупације и диктатуре. Када је у питању избор, за нас је то увијек слобода, опстанак нашег идентитета и хришћанских вриједности. И Срби и Хрвати, Србију, односно Хрватску не доживљавају као туђу државу. Слажемо се са Вама да не треба губити вријеме, да се треба подвући црта.

Највеће губљење времена које је уз то и опасно по мир на овим просторима јесте мрцварење мртваца који се зове БиХ и који уистину није никад ни био рођен.
То је сизифоф посао, а ми Вас молимо да утичете да бол који су сва три народа нанијела једни другима буде истински лијек који би довео до соломонског ријешења.

Господине Лајчак, направите историјски искорак за добро и мир. Подржите нашу иницијативу да сваки народ изабере у којој и каквој држави жели да живи и да се о томе изјасни референдумом. За овакву иницијативу Покрет – Избор је наш прикупио је преко 50.000 потписа грађана Републике Српске.

Српски народ је гостољубив и у том дубоком осјећању, желимо Вам од Господа Бога свако добро.

Бања Лука, 07.09.2007.
Информативна служба СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com