Захтјеви са протестног скупа 17.03.2006.

17.03.2006. год.

Незадовољни развојем догађаја и угрожавања интереса Срба и грађана Републике Српске

ТРАЖИМО

Повлачење геноцидне и нелгитимне тужбе дијела БиХ против СЦГ и српског народа која се води пред судом у Хагу

  1. Заустављање даљих понижења и пљачке РС и срспког народа
  2. Заустављање промјена Устава на штету РС и српског народа
  3. Обустављање и преиспитаивање уставности назива Републике Српске и њених обиљежја која се води пред Уставним судом БиХ.

Од представника Републике Српске у заједничким органима БиХ, тражимо да обуставе даље учешће у њима до::

  1. Повлачења нелегитимне тужбе дијела БиХ против СЦГ и српског народа за наводни геноцид покренуте у суду у Хагу
  2. Обустављања даље расправе о промјени уставности назива Републике Српске и њених обиљежја која се води пред Утавним судом БиХ

Својим присуством у заједничким институцијама БиХ, представници српског народа и РС дају легитимитет доношењу одлука штетних по интересе српског народа и Републике Српске. Овдје долазимо до апсурда, да ми грађани РС финасирамо оне институције које раде против наших интереса. Такво стање је недопустиво.

Од преговарача из Републике Српске и њених институција које учествују у разговорима око уставних промјена, тражимо да обуставе била какве преговоре и одлуке по питању Устава БиХ док:

  1. Управа за индиректно опорезивање не врати Републици Српској новац који јој припада, а који је она усмјерила у буџет ФБиХ. Тренутно тај дуг износи око 37 милиона КМ, с тим што је при враћању нужно урачунати и камате. Овим поводом тражимо смјену комплетног руководстава Управног одбора Управе за индиректно/неизравно опорезивање
  2. ФБиХ не исплати дуг (пензије) пензионерима РС и не почне исплаћивати пензије грађанима који су их остварили на њеном простору
  3. ФБиХ не почне са правичном надокнадом за уништену имовину Срба послије потписивања Дејтонског споразума, уништену на њеној територији.

Сматрамо да су бесмислени преговори о уставним промјенама којима би се ојачале институције БиХ и смањиле надлежности РС, у ситуацији кад исте врше пљачку Републике Српске и грубо кршење вољу Срба и грађана РС.

Умјесто преношења надлежности РС на институције БиХ, тражимо од руководства и институција РС да покрену активности око организовања референдума на коме би се грађани Републике Српске изјаснили да ли су за издвајање из БиХ. Тек у случају негативног одговора, у шта не вјерујемо, има смисла разговарати о промјенама Устава БиХ. Напомињемо да је до сада без вођења озбиљније кампање преко 40.000 грађана РС дало свој потпис подршке инцијативи за расписивање референдума о издвајању из БиХ.

НАШЕ ЈЕ ПРАВО

ДА Управа за индиректно опорезивање врати Републици Српској 37 милиона КМ
ДА ФБиХ надокнади штету за уништену имовину Срба послије потписивања Дејтонског споразума
ДА
ФБиХ исплати дуг (пензије) пензионерима РС и да почне исплаћивати пензије грађанима који су их остварили на њеном простору
ДА Хрватска призна право својине Србима који су имали станарско право (око 50.000 станова)


 

 

 


СНП - Избор је наш


    ФОТОГРАФИЈЕ


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com