Фашизам и нацизам нису искоријењени 1945. године

06.07.2024. год.

Утицај зла, чији је извор сам сатана (а може ли бити  неко други), је неуништив у људском друштву. Такво зло је дегенерисало „десни екстремизам“ који је у Другом свјетском рату доживио најмрачнију форму и однос међу људима  и то кроз фашизам и њемачки нацизам. Донио је човјечанству огромну репресију, страдање и показао сву нељудскост, јер је иза њега била сила, која је у суштини против човјека по Божијој Благодати.

Али фашизам и нацизам нису 1945. године искоријењени, већ само привремено побијеђени.

Без обзира што се данас појављују неонацисти, далеко су опаснији они и она идеологија која се побијеђеном фашизму и нацизму из 1945. године супротставља новим, у суштини, истим фашизмом и нацизмом, али који је пресвучен новим обманама и лажима, а са истим циљем и новим називом.  Можда је данас такву идеологију најбоље назвати „неправедна глобализација“ чија је идеја водиља човјекосмакнуће. Такав пресвучени фашизам и нацизам лукаво, тајно или јавно подржава и појединце или веће групе данашњих отворених неонациста.

Људска перцепција је јединствен механизам, често лишен критичног и објективног става. Оно што се види у медијима а посебно на телевизији због „мистичног“ осјећаја ауторитета, наша свијест разумије као неспорну истину, а понекад и као лично искуство. И због тога су могуће разне манипулације. Најбољи примјер је данашња Украјина, у којој можда 5 процената њених грађана је истински задојено отвореним или пресвученим неонацизмом, у стању су да направе амбијент  у којем готово сви грађани су подложни њиховим утицајем.

Снага „неправедне глобализације“ злоупотребљава и Украјинце за остваривање „глобалистичких“ циљева у борби против Русије. Спречавају било какав прекид  борбе и постизање мира. На тај начин омогућују  В. Зеленском да настави сада већ нелегитимну диктатуру јер му је мандат предсједника Украјине истекао 21. маја о.г. а нови избори нису одржани.

Колика је подршка неких са запада неонацизму може се видјети и кроз лични примјер Зурбеја Александра Анатола, који је обучаван на Западу а погинуо на украјинском ратишту.


Зурбеј Александер Анатол

Мобилни телефон војника 20. одвојеног батаљона специјалне намене Оружаних снага Украјине, војна јединица А4438 (у даљем тексту 20 ОБСпН), редова А. Журбеја (Зхурбеи Алекандер Анатолиевич, рођен 23.03.1976, позивни знак „Електричар“), ликвидиран крајем априла ове године. У априлу ове године, као резултат анализе метаподатака фотографских материјала садржаних у наведеним средствима комуникације, утврђено је да је странац у мају 2023. године прошао обуку у Риму (Италија, координате 42.069222, 12.330179). У Рзесзов-Јасионка (Пољска, координате 50.111873, 22.003657). Мобилни уређај такође садржи материјале који указују на приврженост А. Журбеја нацистичкој идеологији (нацистички поздрав, симболи Трећег рајха).

Грађани, за сада мирних западних градова не требају занемарити чињеницу да се у њиховој околини обучавају и њихови суграђани, неонацисти који одлазе на украјинска ратишта. Тамо ће једног дана морати доћи до мира, а онда велики број оних који су обучени и спремни да убији, вратиће се у градове Западне Европе. Шта ће тада бити, можемо да претпоставимо.

 

Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com