Митровићу Жељко, САД нам нису дале Републику Српску

24.06.2024. год.

Пре неколико година осмишљена је стратегија којом би српски народ «ружичастим очима» гледао на САД. Циљ стратегије јесте да не видимо штету коју нам стварају САД, већ напротив, да српски народ буде задовољан «мрвицама» које долазе од господара зла. На примјер, САД нам отму Косово и Метохију, да они, нису то урадили Албанци. А онда, ако би САД спречиле реализацију формуле, Срби не добијају ништа, Албанци све, већ да «праведно» Срби добију «мрвице» што би биле «заједница српских општина», Срби би Американце доживљавали као највеће пријатеље.

У такву ширу стратегију уклапа се синоћна изјава Жељка Митровића дата у емисији «Хит твит» на Пинк ТВ.

Жељко рече кроз питање, „Ко је нама дао Републику Српску на коју смо тако поносни, Москва или Дејтон?“ Разговор је текао у правцу да би српски народ још требао бити захвалан САД.

Митровићу Жељко, Републику Српску су нам дали српски политичари, који су 9.  јануара 1992. год. прогласили рођење Српске, а у рату 92-95 српска војска ју је одбранила. У темеље те одбране животи 30.000 Срба је положено. Дакле, српски народ нам је дао Републику Српску да буде гарант опстанка српског народа на том простору.

Жељко, САД нису у Дејтону и Дејтонским споразумом створиле Републику Српску, већ су је невољно међународно признале, са циљем да тај уговор буде привремен и да траје 10-15 година. Већ првих година Дејтонске БиХ, оне су вршиле притисак на српске политичаре да пренесу овлашћења Српске, добијена тим споразумом, на заједничке институције БиХ, а све са циљем да се једном укине Република Српска и заживи централизована држава БиХ.

Најновији чин у том правцу је и подршка САД усвојеној резолуцији о геноциду у Сребреници у Генералној скупштини УН, и њихова жеља да се Република Српска прогласи геноцидном творевином, коју, као такву, треба укинути.

А зашто су САД организовале „Дејтон“?

САД су помогле па и омогућиле Хрватској да униште Републику Српску Крајину и протјерају преко 400.000 Срба. Предложени план З4, да је усвојен, имао би исти привремени смисао као Дејтонски споразум, или Мински споразум – да се превари друга страна.

НАТО – САД су бомбардовале Републику Српску и приморале је да прихвати 49 процената територије бивше југословенске Републике БиХ, иако је у току рата држали под контролом 70 процената, а грунтовно Срби су били власници око 65 процената те територије.

Значи, САД су српском народу наносиле пораз за поразом. И да не би прешле све црвене линије и угрозиле опстанак Срба  на споменутој територији , што  би приморало Србију да уђе у рат. Такав сукоб САД не  би могле контролисати и због могућег укључивања Русије, онда су лукаво осмислиле „Дејтон“ да преваре Србе. Да је то тачно, види се по процесу насилног развлашћивања Српске, са крајњим циљем њеног укидања, а иза којег стоје САД.

Можда ће бити трагикомично слушати Жељка и људе попут њега, како ће оправдавати насатавак активности САД –а у правцу – Република Војводина и прекогранична аутономија „Санџака“. О великој Албанији нећемо сада.

Жељко, достојанство не долази из материјалног богатства, нити милиона долара.

 

Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com