Путину из Бања Луке (Поводом Дана победе)

09.05.2024. год.

Знамо против кога се боримо.  Знамо ко нам је пријатељ, а ко највећи непријатељ и како га победити.

Девети мај!  Ево великог дана када слободарско човечанство обележава и прославља победу над нацизмом и фашизмом. То је и прилика да се молитвено захвалимо  свима који су за ту победу приложили своје животе. Нема велике победе без жртве дате са дубоким смислом.

Али, та победа - иако је велика, није коначна.  Она је само једна од великих победа цивилизације у континуитету одбране човечанства у борби против антицивилизације. До свршетка Света и коначне Победе човека (таман и једног) која ће му омогућити - Будите савршени као што је савршен  Отац ваш небески.

Већ годинама, ми из Бања Луке, говоримо о процесу који се одвија, а подразумијева покушај разбијања свих врста суверенитета и идентитета (држава, народа, основних религија, па и људске личности, угрожавајући и само човечанство).  То је све праћено и биће настављено изазивањем сукоба, болести, глади, те ће уследити догађаји који ће дефинисати човечанство за наредних сто година. Али из Бања Луке иде и нада и вера да ће се створити страна коју ће предводити Русија, а која ће одбранити човека по Божијој благодати.

Читава људска историја - од постања до свршетка Света - јесте непрекидан ток, без суштинског краја и апсолутног новог почетка, али свакако са карактеристичним епохама људског напредовања.

Све те епохе у непрекидном току садрже своје карактеристике и сву сложеност у стварању свеобухватних материјалних, културних, духовних и других вриједности. Али, све те епохе људске историје садрже и борбу две стране, у којој је главни субјект – човек.

Једна страна, која је надахнута највећим имитатором,наоружана лажима, преварама и илузијама, кроз свеукупни процес људског живљења уништава човека и ствара свог налик-човека. Циљ највећег имитатора је да понизи Бога  тако да управо преко оног којег је Он створио омогући његово самоуништење, а у исто време, кроз тај непрекидни ток - направи свог налик-човека. То се чини лажима, преварама, илузијом, као и научнотехнолошким напретком а све са циљем да анестезира људске душе. Док друга страна -  вођена Духом Светим - води својеврсну борбу одбране човјека, створеног по лику Божијем. Припадност једној или другој страни заснована је на слободној вољи појединца, као и његовој духовногенетској предиспозицији, односно духовногенетској карактеристици племена (народа). Такав приступ нема везе са расном теоријом у смислу више и ниже расе, већ напротив узима у обзир слободу као највећу вредност, човјеков пад, грех,  и покајање... све је како треба и постојање сваког човека и племена има смисла у великом Плану Живота.

У данашњем времену видљив је покушај „разводњавања“ специфичности основних племена (народа, којих нема много), али ће они остати у својим специфичностима и историјском улогом све до свршетка Света, без обзира што ти народи кроз историју могу мијењати имена.

То се чини не само „разводњавањем“ основних религија, већ и кроз осмишљене и подстакнуте велике миграције, како би дошло до испровоцираног мешања раса, народа и култура, у жељи да се том процесу супротставе они који хоће да своје народе заштите од такве „мешавине“. Дакле, циљ је изазвати свеобухватан хаос (страдање, глад, болести) и сукоб сваког са сваким, како би у таквој ситуацији безнађа, напаћени људи, завапили, „нека дође и црни враг“ само да буде мира. И управо онај који је до свега тога довео, очекује позив од грешног човека и његово поклоњење.

Из Бања Луке се чује и да, полако, али сигурно улазимо у нову епоху која ће бити обиљежена, између осталог, нестанком политичких странака и рушењем неких темеља науке. Могуће је да се у тој новој епохи успоставе два глобална система људског друштва која ће се разликовати по систему вредности као дан и ноћ. У једном, какав свет није упознао, би се владало моћном диктатуром из једног центра, а у другом, присутна би била релативна слобода колективитета (народа), основних религија и појединаца. У том систему било би и неколико центара моћи. До таквог исхода неће доћи  уколико се на Западу пробуди добар човек који ће имати снагу да замени марионетске владе оним владама које ће бити у служби народа и држава, а уједно са другим државама Истока, Сјевера и Југа, обнови јединствени међународни поредак и међународно право.

Остваривању циља Центра свјетске моћи (управља САД-ом, Енглеском, Јапаном, владама многих држава, НАТО-ом, контролише међународне организације, Свјетску банку, ММФ, СЗО...) да пороби човечанство и загосподари светским богатством могу се испречити вјерујући православни  српски и руски народи. То је њихова историјска улога добијена од Творца, а у складу са њиховом духовногенетском структуром. И када су год српски и руски народ вршили своју историјску улогу и били са Богом, били су и у свом златном добу. Када су Му окретали леђа пролазили су кроз  страдања, а онда, приближавајући се Богу трпљењем и покајањем, пружају отпор највећој неправедној сили (тиранину тог времена), и побеђују је.

Зато Запад, Србе и Русе доживљава на исти начин и против њих делује истоветно. Пример је и лицемерство Запада. Са једне стране, Србију осуђују што није спречила злочин геноцида (непостојећег) над Бошњацима у Сребреници, а са друге стране осуђују Русију што је спречила покушај вршења злочина геноцида над својим сународницима, Русима у Украјини и тај чин дефинишу као агресију Русије над Украјином, без обзира и што је СВО спречила долазак Русије у животно опасну ситуацију. Лицемеран је и покушај Запада да страдални српски народ етикетира као геноцидан, тако што би се изнудило усвајање резолуције о геноциду у Сребреници на седници Генералне скупштине УН.

Зато се на Дан победе, СНП – Избор је наш, прикључио „Бесмртном пуку“ износећи  велики транспарент са поруком „Именом Христовим победићемо“. На њему су приказана четри јахача апокалипсе и голуб који симболизује Духа Светог. Жеља нам је да на тај начин дође  и до председника Путина порука да ми у Бања Луци знамо ко нам је пријатељ, али и ко нам је највећи непријатељ и како га победити. Духовном борбом, духовних ратника Светога Саве Српског и Светог Сергија Радоњешког. Што њихова борба буде успешнија, мање ће страдања на Земљи бити.

Нека нам је срећан и благословен Дан победе.


Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП – Избор је наш

 

ФОТОГРАФИЈЕ

Бања Лука, 9.5.2024; СНП – Избор је наш прикључио се „Бесмртном пуку“

Бања Лука, 9.5.2024; СНП – Избор је наш прикључио се „Бесмртном пуку“

Бања Лука, 9.5.2024; СНП – Избор је наш прикључио се „Бесмртном пуку“ 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com