Отворено писмо – честитка поводом рођендана предсједника Путина

07.10.2023. год.

Предсједниче Руске Федерације, Владимире Владимировичу Путину, 

Част нам је да Вам честитамо дан рођења и од Бога замолимо да имате добро здравље, снагу и да Духом Светим вођени наставите да браните не само право на живот Руске Федерације и руског народа, већ и право на живот човјека који је син Божији по благодати.  (Будите ви, дакле, савршени као што је савршен Отац ваш небески. Мт, 5:48).

Износимо размишљање које се јавило у малобројном, али историјски значајном српском народу, који се у преломном времену (1992-1999.) први супротставио физичкој сили оног центра свјетске моћи који хоће да насилно спроведе неправедну глобализацију, да разбије све врсте суверенитета, све државе и основне религије (поготово Православље), пороби човјечанство и загосподари свим свјетским богатствима, и то кроз хаос, изазивањем ратова, болести, глади...

И поред свега, све је како треба, у цјелокупном Плану живота, од почетка до свршетка свијета. Све је непрекидни ток сложене борбе двије стране. Једна страна која је од извора зла, илузије и лажи, уништава човјека и то преко њега самога, а паралелно стварајући свог налик-човјека и то све са жељом да се том борбом „поравна“ са Богом. Надахнути и подстакнути том страном, људи иду путем бесмисла и на крају у самоубиство или у активну борбу против Бога и човјека.Друга страна дјелује као реакција на дејство горе споменуте стране, на лаж реагује истином, на гријех покајањем, на бесмисао смислом, на смрт Васкрсењем. Зато „савремено“ човјечанство намеће смрт без спомињања Васкрсења. Такав начин живота подразумијева постојање страха, којим се онда влада уплашеним и изгубљеним појединцима.

На нашем великом транспаренту истакнутом у Бањој Луци (Република Српска), поред честитке поводом Вашег рођендана налази се и симбол Светог Духа и назив „Човјечански покрет добра“ а у потпису „Духовни ратници Светог Саве српског и Светог Сергија Радоњешког“.
 
Наш  непријатељ је онај који је навео мајку да са дјететом скочи са петог спрата зграде, онај који наводи човјека на самоубиство, онај који се из гордости побунио и против самог Бога. Онај који лукавством, лажима и илузијом нуди „стварност“ и „живот“ недостојан човјека. Тај непријатељ се побјеђује духовном, мисаоном борбом, добротом и Именом Христовим. Духовни ратници у тој борби не морају бити ни у каквом физичком контакту, већ истински вјерујући, Духом Светим вођени учествују у њој. Такво учествовање умањиће и олакшати оне ратове које су изазвали људи вођени демонским силама.
 
Богу се молимо да нас разбуди и да снагу да кренемо путем наших великих духовних учитеља, Светог Саве и Светог Сергија. 

С нами Бог.
 
 
  
СНП – Избор је наш 

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com