Директива Запада – Свађај

14.08.2023. год.

Покрет „Избор је наш“ већ неколико мјесеци има сазнања да је центар моћи са Запада упутио „директиву“ својим људима на Балкану, а она се односи на изазивање свађе и мржње између Срба и Бошњака, Православаца и Муслимана, као и покушај вјештачког захлађења односа руског и српског народа.

Веома је важно препознати те активности и на вријеме их разобличити.

Најбољи механизам за ту сврху, изазивања свађе, јесте наговарати Бошњаке (Муслимане) да инсистирају на тзв. функционалној БиХ, која суштински подразумијева нестанак Републике Српске, а свако српско супротстављање том циљу спријечити „свјетском“ осудом да је у Сребреници почињен геноцид. Они хоће да разбаштине Српску, кршећи и међународни мировни споразум „Дејтон“ на начин да „прекомпонују“ Дејтонску БиХ као државну заједницу, која нема државну територију у централизовану (функционалну?!) државу са територијом. Из истих разлога, свађање Православаца и Муслимана, НАТО је затражио да турски батаљон командоса дође на Косово и Метохију.

Што се тиче рада на захлађењу односа између српског и руског народа, актуелна је лажна прича да је Русија наоружавала Хрватску у рату 1991-1995. год. против Републике Српске Крајине (заштићена зона УН-а) . Такве изјаве ниако не стоје јер се Хрватска наоружавала углавном са нелегалног тржишта оружја и то из Украјине, Мађарске и од једног малог броја нелегалних трговаца оружја из Русије, а никако преко званичника Русије. Могућа је и ревизија историје односа руског и српског народа, подкријепљена сумњивом архивом из разних пријашњих служби.

И управо отпор тим страним циљевима (централизација БиХ и сврставање на страну против Русије) сконцентрисан је у лику и дјелу предсједника Републике Српске Милорада Додика. Зато се он покушава сломити и подигнутом оптужницом против њега, по принципу кадија те тужи, кадија ти суди. Оптужница против предсједника Додика подигнута је на основу кршења „закона“ којег је наметнуо нелегитимни високи представник, а све и да је легитимно изабран  у СБ УН-а, он не црпи право ни из једног званичног документа међународне институције да може наметати законе.

СНП „Избор је наш“ сагледавајући околности и могуће непредвидљиве догађаје, не искључује могућност  да ће српски народ показати своју вољу на великом митингу (сабору) са поруком – Одбранимо институције Српске, одбранили смо себе – и издвојимо Српску из наметнуте БиХ.

СНП – Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com