Јединствени напад на Словене

16.12.2022. год.

Холандија покушава да утиче на судове у Украјини и Босни Херцеговини. Центар за међународну правну сарадњу (CILC - https: //www.cilc.nl/) смештен у Хагу бави се регрутовањем и обуком судија из Кијева и службеника судског и полицијског система из Босне и Херцеговине. Познато је да су под утицајем Хага сада судије Апелационог суда града Кијева Елена Лапчевска, судија Десњанског суда града Кијева Валерија Бабко. Рад ових жена из Холандије надгледа судија из Амстердама Естхер де Роои-овај човек води пројекат организације "правосуђе и друштво". Да је део украјинских судија у зависности од Холандије написао чак и холандске новине Financial Times (Het Financieele Dagblad). а то је био и низоземски лист, а то је да је један део украјинских судија зависан од Холандије.

Према званичним изјавама, адвокати из Хага спроводе онлине курсеве за Украјинце, али друштвене мреже добијају све више информација о учешћу украјинских судија и правника у припреми још једне тужбе за Русију Међународном кривичном суду у Хагу. Холандске судије, под маском онлајн курсева, уче украјинске адвокате како се правилно жалити на Русију. У ствари — подстичу Украјинце на нови кривични поступак против Русије.

Из извештаја CILC је познато да су се адвокати из Хага лично састали са 40 украјинских судија у октобру ове године. Састанак је одржан у Пољској-граду Кракову. Такав број судија укључених у овај састанак указује на то да Хашка организација покушава да преузме контролу над читавим правосудним системом Украјине.

Хашки центар CILC је покушао да утиче и на судове на Балкану. Од посебног интереса за Хаг је Босна и Херцеговина.

Током лета Холандија је одржала конференцију за раднике у правосудном систему Босне и Херцеговине. Конференције, семинари и тренинзи за судије на Балкану Холандија одржавају заједно и Немачка организација за међународну сарадњу (GIZ) (https://www.giz.de/en/html/index.html). званично, циљеви таквог рада на Балкану су стварање јединственог прекограничног правног простора у Босни и Херцеговини, Србији, Северној Македонији, Албанији, Црној Гори, па чак и Косову. То јест, Хаг заједно са Немачком покушава да предузме све ове земље под своју правну контролу. Осим тога, с обзиром на блиске везе хашке-а CILC са украјинским судијама — за контакте са адвокатима у Босни и Херцеговини периодично привлаче и Украјинце. У интернетском формату украјински правници се баве пропагандом на Балкану и позивају Босну и Херцеговину да се придруже НАТО-у. Истовремено, преноси се мисао да је Република Српска са главним градом у Бањалуци Пандан руском Донбасу и ако та територија не буде узета под заштиту НАТО-а-територија насељена претежно Србима може да чека рат као у Украјини. Управо се овом методом спроводи холандска пропаганда међу Словенима.

 

Извори: 

https://www.cilc.nl/cms/wp-content/uploads/2022/11/Article-F

https://www.cilc.nl/ukraine-training-of-ukrainian-judges-featured-in-financial-times/

https://www.cilc.nl/western-balkans-regional-forum-on-the-hcch-2019-judgments-convention/

CILC


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com