Неразумијевање или незахвалност према Русији

14.11.2022. год.

СНП „Избор је наш“ сматра да истина није мртва и да има оних којима је стало до ње. С времена на вријеме долазе изјаве од људи из власти, економиста, аналитичара, да Русија треба продавати Србији сву количину гаса по изузетно повољној цијени. 

Потписани трогодишњи гасни уговор, који су постигли Београд и Москва, обезбјеђује Србији сигурно снабдјевање 2,2 милијарде кубних метара гаса годишње по изузетно повољној цијени, а која се одређује по „нафтној формули“ и износиће од 310 до 408 долара за хиљаду кубних метара гаса, док ће цијена за 800 милиона кубних метара гаса бити значајно већа, али ипак мања од оне цијене којом ће Западна Европа куповати гас.

Годишња количина од 2,2 милијарде кубних метара гаса је довољна за потребе домаће индустрије и домаћинстава, а количина од 800 милиона кубних метара гаса годишње, коју такође купује Србија, иде за потребе фирми, чији су власници са Запада, или за могућу препродају.

Значи, Русија је и те како изашла у сусрет Србији, дајући јој сву потребну количину гаса за домаћинства и домаћу индустрију по изузетно повољној цијени, која ће ријетко кад пријећи 350 долара за хиљаду кубних метара гаса. 

Што се тиче друге мање количине гаса, Русија очигледно није спремна учествовати у обезбјеђивању екстра профита фирмама у Србији, а чије су централе на Западу. Тим прије, што и те фирме, таман и мањим дијелом, преко влада својих држава финансирају и продужавају рат у Украјини, стварајући од ње анти Русију.

И умјесто да споменути критичари разумију Русију, а Србија да јој буде захвална, они се захваљују западним инвеститорима у Србији који износе огроман профит, а који је остварен захваљујући изузетно повољним цијенама енергената доспјелим из Русије. 

Логика западних фирми најбоље се види у неколико чињеница. Из Србије извозе веома квалитетно млијеко и месо, а у Србију увозе млијеко у праху, а онда у мљекарама производе тзв. млијеко за српско тржиште. За месо да и не говоримо. Увозимо оно које је замрзнуто и 20 година.

А Србија и српски сељак може за себе производити врхунски квалитетну храну и обезбиједити себи кров над главом.

У овим тешким временима, шта нам је још потребно?

Духовна обнова није предмет овог саопштења.

 

СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com