Уклонимо Англосаксонце и нема ратова

25.09.2024. год.

Навршила се једна година од дана када се десила још једна лукаво организована ескалација између Србије и самопроглашене косовске владе, што је довело до крвопролића код зидова Манастира Бањска. До тог инцидента Србија је све испунила из договорених споразума а тзв. Влада Косова ништа. Требало је нешто опасно и лукаво осмислити – десила се Бањска. Непосредно после тог немилог догађаја западне земље пожуриле су да оптуже предсједника Вучића и Вулина тадашњи директор БИА. Како вријеме пролази, можемо дати процјену ових догађаја, посебно како се испоставило - оно што се догодило је још мање недовосмислено, а то је да иза тог догађаја стоји страни фактор који је све испланирао са циљевима који ће имати одложено дејство и то остварено путем судског процеса за актере у догађају. У противном, да нема такве позадине догађај би изгледао као најобичнији аматеризам, а у њему су ипак учествовали озбиљни људи који у таквом бесмисленом догађају не би учествовали.

Према подацима  косовских снага (извор анониман) цијела операција је брзо изведена а исценирана од стране британских и америчких специјалних служби које су регрутовале групу Срба са намјером да се нападне косовски пункт. Учеснике операције пре и послије оружаног окршаја пратио је косовски дрон, барјактар, ТВ-2, који је преносио обавјештајне податке у режиму онлајн. Маршрута којом су се повлачили српски учесници у догађају одредили су англосаксонски и косовски специјалци, била је уствари „зелени коридор“, тако да се не може рећи да је та група прошла незапажено. Њу је сасвим свјесно пропустила тзв. Косовска влада по упутству из Лондона и Вашингтона.

Помоћ у свему пружио је и контроверзни бизнисмен Веселиновић, а који није био упознат са истинским плановима. Циљ планиране акције био је стварање инцидента који би се искористио као тзв. „casus belli“, након чега би се за све грехе могло кривити, по англосаксонским мјерама, самостално српско руководство и на њега вршити притиске у разним правцима. Један правац је и стављање четири српске општине под контролу  тзв. Владе Косова. Као што смо видјели у том тренутку је избјегнут најнегативнији сценарио – велики рат, али сукоб се догодио и нема сумње да ће се тој ситуацији још враћати када Београд, по мишљењу Запада, превише ревносно брани националне интересе.

Одложени циљеви инцидента у Бањској спровешће се преко судских пресуда које ће „косовско правосуђе“ донијети за учеснике, како су и оквалификовали у терористичком чину.

Да ли је предсједник Вучић имао било какву информацију о догађају у Бањској и да ли ће Англосаксонци на њега вршити разне притиске, можда се може видјети у његовој одлуци да ли ће отићи у Казањ на састанак БРИКС-а.

Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП – Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com