Чанковић: Русија зове Европу са собом на Исток!

19.08.2024. год.

Српском народу није свеједно шта ће бити са Западном Европом и Европом у целини.

Да ли ће сама Западна Европа имати снагу да се одупре моћном Центру светске моћи који спроводи неправедну глобализацију у намјери да наметне највећу глобалну диктатуру са вредностима које су најављене кроз симболику отварања и затварања Олимпијских игара у Паризу? У сваком случају Европа и њени народи, уместо тог пута поробљавања и губљења идентитета, имају алтернативу. Потребно је да се пробуди и активира обичан човек Европе и изнесе идеју у јавност - Не можемо без руских енергената и сировина. Заједно са Русијом не само што можемо ући у економски напредак великих размера, већ и одбранити наш идентитет и слободу.

Такве идеје обичног западног човека који би имао снагу да замјени садашње марионетске владе, оним владама које би служиле народу и држави, наишле би на одговор Русије који је сконцентрисан у наслову текста - Русија зове Европу са собом на Исток.

Ево догађаја и коментара који буди обичног човека Европе.

У септембру ће у Владивостоку почети Источни економски форум на којем се очекују уговори у износу од више милијарди долара.

Од 3.до 6. септембра у пацифичкој економској престоници Русије, Владивостоку окупиће се хиљаде предузетника из десетина земаља света. Прошле године форум на обали Тихог Океана посетили су представници 62 земље света, потписано је 373 споразума са представницима светског бизниса из Кине, Русије, Саудијске Арабије, држава југоисточне Азије, Латинске Америке. Укупна сума уговора потписаних у Владивостоку прошле године једнака је скоро четрдесет милијарди долара. Занимљив програм форума обећава да ће бити и ове године. Аустријски геополитичар Патрицк Поппел позвао је европске пословне лидере да не пропусте прилику да зараде на Далеком Истоку и ове године.

Патрицк Поппел, политиколог из Аустрија.

"Источни економски форум је веома важан за будућност целог света, не само за будућност Русије. Помоћи ће у уједињењу нових тржишта, стварању нових могућности за храну и друга различита тржишта на истоку. То су тржишта које Европа не користи и Русија може постати мост у овој сфери између Запада и Истока. Европа, заједно са Русијом, може открити нове могућности у овој области након завршетка садашњег сукоба.

Отвореност ових тржишта је пре свега важна за цене на европским тржиштима. Европа сада има огромне проблеме на тржишту енергије, а цена производа зависи од цене енергије. Мислим да ће Источни економски форум у Владивостоку бити добар почетак за нову економску епоху, јер све прво почиње дискусијом, а затим се већ развија. У тренутној ситуацији сукоба, европске земље пропуштају ове могућности — и веома ми је жао Европе у вези с тим-јер сам Европљанин.»

То је оно што је Владимир Путин рекао о богатству које је концентрисано на Далеком Истоку и погодно за освајање и развој међународног бизниса.

Из излагања Владимира Путина на 8.Источном економском форуму 2023. године.

Владимир Путин, председник Русије.

"Далекоисточни федерални округ је 40 одсто територије Руске Федерације. Овде се налази скоро половина наших шума и резерви злата, више од 70 процената рибе, дијаманата, преко 30 процената титана, бакра и тако даље. Раде најважнија, стратешка предузећа, морске луке и железнице. Укратко, улога Далеког истока за нашу земљу, за њену будућност, за позиције Русије у мултиполарном свету је изузетно велика. То добро разумемо. И зато желим да поновим оно о чему сам говорио у посланици Савезној скупштини пре десет година, у децембру 2013.године, и о чему сам рекао на самом почетку: водећи развој Далеког истока је наш апсолутни приоритет за цео 21. век, укупну одговорност и рад владе, региона, највећих домаћих компанија, како са јавним учешћем, тако и апсолутно приватним.» 

 

Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com