Ко је овде луд? Или можда луд збуњеног ј...?!

09.08.2024. год.

Од Срба у Србији се тражи да раде оно у чему су  се показали као најбољи и што су већ радили- издају.На Косову и Метохији су продавали земљу и куће и отишли. Исто раде  на Јадру. Значи знамо да радимо тај посао. И то се увек боље плаћа. Плаћено клаћено!

Али не знамо да се боримо за  остваривање права на дечији додатак за 5.000 најугроженијих породица које имају  петоро и више деце. Закон каже да имају превише деце па то право нису добили!А држава се бори за повећање прираштаја!

Пише: Милорад Антонић

Тренутно у Србији кружи  следећа СМС порука:(У прилогу је европска петиција против Рио Тинта. Важно је проследити је што већем броју људи, у што краћем временском року. Велики број потписа (преко 5000) аутоматски покреће ЕУ парламент, који шаље ноту нашој влади. Није безначајно.https://you.wemove.eu/campaigns/stop-rio-tinto-mine?fbclid=IwAR02IR-S-tL7p0_w3JCVMvk5BШАЉИ ДАЉЕ!“?

Шта то значи? Пре свега значи да морамо спашавати што се спасити да од загађења!

Али, обзиром на то да живимо у временима у којима нам је порука постала важна  животна цуцла  јер, није се десило ако није било у порукама, кад боље размислимо то значи да нисмо само ми него је  и немачки канцелар Шолц у проблему.

Зашто? Зато што је немачки канцелар приликом посете Србији  на потписивању Меморандума о сировинама што је увод у копање литијума изјавио:„Има доста разлога за овај пројекат-то је добар пројекат за Србију, он ствара нове потнецијалне ланца вредности, обезбеђује радна места, не само кад је реч о рударству, већ и у другим корацима прераде,наглашавајући да им је „потребан литијум“, па  је питање ,што би наш народ ,али  не овдашњи , питао се ко је овде луд. На једној страни имамо важног државног званичника на другој текст те шетајуће библије сдавременог доба СМС поруке из које произилази  да је ЕУ против рударења литијума. Дакле супротно ономе што је изјавио и потписао господин Шолц.И зачуђујуће.Народ више верује оном што пише у поруци коју је могао било ко да напише него канцелару Немаче господину Шолцу!

Ако је поверење изгубљено нпр.због чувеног  споразума у Минску ми смо у поприлично доброј позицији јер ето дошло је и то време да је довољно 5001 потпис да ЕУ заштити грађане Србије од нежељених загађења.Шолцов Меморандум неће бити важан!

Прука заиста  шаље својевтрстан оптимизам па је судећи по томе  господин Шолц  ипак у већем  проблему?! Скоро да је то логично јер је то доказ да најебу сви они који подрже Србију. Јадан човек!

А шта ми треба да радимо? Ништа! Ми само треба да ,као и увек,слепо  верујемо у оно што пише у порукама као што је ова цититрана. Што би требало да значи да је боље веровати у глупости(поготово ако су добро финанисране) него у ништа! И то би, без обзира на ову неусаглашеност канцелара и кројача поруке могло да буде поприлично добро растерећење за оне којима је заустављање рударења литијума највећи проблем. Скоро већи од онога када  нам је 2008. године отето 15% територије, тако да је ова СМС порука  дошла у право време. Дилема веровати садржају  из поруке или Шолцу и његовом Меморандуму остаје?! Јер  веровање у садржај поруке, без обзира на њену небулозу, не само да је постала библија(ма лупам глупости каква библија дај боже да је библија тако читана и уважавана као ова СМС порукеа)доноси и неку шаку долара. Да би сте се уверили колико је народу  битније то што пише у поруци(односно шта је у шаци) а не у  Шолцовом Меморадуму пробајте некоме од намерених да се боре против литијума  правећи хаос по Србији  да укажете на ту глупост из СМС поруке. Бићете  одбачени, понижени и сматраће вас недораслим савременим светским токовима. А пре свега убеђени су да им завидите. Због шаке долара? Ма јок! Њима то даје за право да се осећају као прогресивне снаге друштва(читај снага долара). Тако је то кад продате душу.Подсвест не мирује.

Дакле, више скоро да није питање ко је овде луд,већ чињеница да овде луд збуњеног ј…!

Наравно и то има своју поуку и пруку.То знају и знаће они који учествују у томе. И  добро је што је тако. Можда ће баш овакве глупости у порукама које њихови кројачи емитују народу отворити очи!

Битно је да свако има своју цуцлу и да се из цуцле цуцла поука. У недостатку боље, добра је и оваква отровна. Шта би иначе радили заљубљени  кад се нађу сами у кафићу него да  цуцлају поруке и риљају слање. Знају они који  риљају да је народ у Србији одавно свестан  опасности од загађења животне средине ,па деценијама и више веома ревносно  све баца око себе, цркнуту стоку, отпатке типа ауто гума, кости из пропале меснице, пластичне флаше у реке, у Дрину (процењује се да се сваке године из дела Дрине близу Вишеграда уклони око 10.000 кубних метара смећа) поготово јер еколошка свест наших људи функционише на принципу да чиста река и околина не мора да се чува јер се она не може загадити толико колико они могу бацати отпада у њу.

А осим тога ми смо веома  практичан народ,који резонује исправно до изнемоглости макар и на своју штету. И практични смо. Зашто правити фабрике и отварати руднике да би се загађивала животна средина кад ми то можемо сами да радимо и већ деценија радимо! Изгледа да се дугогодишње исксутво у овој пракси исплатило. Они који прате наш духовни развој знају за то наше искуство. Наравно, има разлога и да верујемо да се део народа дозвао памети ,вероватно свестан да смо све наше природне ресурсе породали па му више ништа не треба те се после свега  активирао против рударења литијума од којег остали свет  добро живи.

ПЛАЋЕНО КЛАЋЕНО!

Ставу као што је онај из цитиране поруке стигао је као подршка и један научни рад.

„Тим научника из Србије у саставу: Драгана Ђорђевић, Јован М. Тадић, Бранимир Гргур, Ратко Ристић, Сања Сакан, Јелена Брезјановић, Владимир Стевановић и Богдан Шолаја, објавио је оригиналан научни рад „Утицај истражних активности потенцијалног рудника литијума на животну средину у западној Србији“ у часопису из групе „Натуре“ фамилије иизноси  закључак:

„Лежиште литијума у западној Србији није вредно експлоатације у погледу еколошких ризика јер је једино у свету где се планира вађење литијума у насељеном и плодном пољопривредном подручју, а што је најважније сигурно ће уништити једну од само три водоносиве области у Србији. Такође, ово лежиште са ~1% глобалне резерве литијума не нуди износ који ће глобално решити проблем климатских промена“.

Бисер.Нема се шта рећи!

Давно сам се питао шта раде академици у САНУ,зашто не прате оваква  збивања на  СМС порукама.То су непоновљиве докторске дисертације. Ту је све речено. Ово је тако конкретан пример наше напредне академске мисли и памети. Заправо грешим, и ту је дилема, да ли је то наша или поручена памет.

С друге стране, шта је ту је. Ако неће не морају. Кад неће академија хоће народ. Да се Србија преварити мора, очигледно је! Сведоци су нам ето од многих и ове две баш сликовите поруке. Сведоче о свему . Од опанка до Сороша.

Збиља  кад би неко водио евиденцију колико  људи у Србији  уважава и шаље овакве поруке брзо би дошао до закључка,а можда би се призвао и памети и уверио би се да све ово личи да су Срби у Србији упрегнути и да, ја то малочас назвах риљањем, али у ставри  то је орање по сопственим друмовима за још увек веће туђе интересе.

Онај  Марко Краљевић није био глуп. Јесте ударао буздованом али је мислио главом. Орао друмове да би нанео штету Турцима (сећате се оних стихова („Море Марко не ори друмове“,кажу њему Турци,а Марко њима одговара, „Море Турци не газ’те орање“) .Јбг. дошло такво врме да радимо у корист своје штете.

Оре народ друмове за ситне паре без обзира што је, кад се погледа у суштини у питању је питање из наслова овог текста ,а народ убеђен да јде то мисија не обмана у којој он има важну улогу. Срећа што то орање по телефонима није напорно осим што је штетно (хонорар се не рачуна он, кад је издаја,макар и самог себе, није уопше битан).Зашто? Зато што је човек кад изда сам  себе убеђен да се спасио.Јесте тако,али тај спас кратко траје!

Мислите да поређење не приличи,али имам утисак да се народ изузетно труди да  „оре,оре…ихи…“ по телефонима шаљући поруке више него што васпитава децу. Додуше можда и није добар пример јер данашњим родитељима стигла је такође једна важна обавеза. Они се поред досадашњих обавеза сада баве тешким али напредним новим научним достигнућима да деца  нису то што јесу од рођења већ да ће они сами да изаберу шта да буду дечак или девојчица и да ће мама њему сашити сукњицу, њој купити мушку  гардеробу те да могу да од  72 родна идентитета (она два мушки иженски се више не рачунају) бирају који им одговара да тог дана њихово дете буде(род без рода, род који се мења зависно од окружења,свемирац …или је можда девојчица, па да постане мушкарац, а он девојчица…),као што могу и треба да се боре, ако треба и  физички   за себе и  своје ставове против наставника и учитеља и да се часно изборе да буду вуковци јер наставници и у читељи су зло невиђено они децу обарају намерно да не би остали без посла…,јер кад нема деце нема ни школе. Наравно не говоре има да мушкарац не може родити  дете,а  жена га не може направити, јер  за то их нико не плаћа! А и што би?!  Јер кад још једна, па још једна генерација заврши основону школу више неће бити потребно ништа ни знати ни имати па ни литијум, јер  тада ће доћи друга власт и ништа више неће бити наше. И  биће срећни! То наравно тражи и одрђену одговрност.

Од Срба у Србији се тражи да раде оно у чему су  се поклазали као најбољи и што су већ радили-издају.На Косову и Метохији су продавали земљу и куће и отишли. Исто раде  на Јадру. И исто раде у породици. Издају свети природни продични закон а прихватили су онај о Родној равноправнсоти који им је предложен од стране министраке која је са нешто мање од 3% гласача добила прилику да нам покаже колико је то важно. Значи знамо да радимо тај посао. И то се увек боље плаћа.  За загађење Дрине нису добили ни динар и зато се не боре за њу.

Биће то време „лези лебе да те је..м! (онај ко не зна то је модфикована сходно модерним временима чувена српска псовка  „лебац му јебем“)!

Али плаћено клаћено!

УПРЕГНУТИ СРБИ

Ето из само ових неколико редова можете видети колико смо ми  Срби у Србији,и нигде више, јер тамо  где су  некад  били Срби поубијани су, а данас ови овде у Србији  упрегнути да ору тај часни посао. И то се увек боље плаћа.

Ти који плате па да клатимо то признају као квалитет!

Проблем је дакле у томе што нам је наметнута свест да смо важан фактор у одлучивању о приоритетима своје судбине и квалитета живота, а у  ставри ми то нисмо јер све што нам је наметнуто је превара зато што  нема суштине живота. А то  и јесте циљ!

Док се ми ове питамо ко је овде луд, доста послова ће бити завршено!

Збиља је тужно гледати и како се боримо и протествујемо по задатку и по поруџбини убеђени да је то исправно  поред чињенице да суштину не видимо нпр. у проблему  закона  који ограничава број деце у породици који може да прими социјалну  помоћ, односно приходе, па оне породице са петоро или више деце не уживају га. Закон каже да имају превише деце.  У Србији таквих има 5.000 продица. (Овај закон је шест година у расправи пред  Уставним судом. (види:  ttps://sedmasila.rs/oko-5-000-porodica-u-srbiji-uskraceno-za-pravo-na-deciji-dodatak-imaju-previse-dece/ .

Шта је важније? Мислити тако како је поручено или онако како је  суштински важно! Просудите сами!

Но,да се вратимо нашим душебрижницама порукама. Има ту и згодних ствари.

Нпр. мене  није  скоро тако нешто поред љутње истовремено и од муке  насмејало као ова порука. Било ми је и жао тих високосвенсих људи у Србији, који се ових дана поломише од слања горе цитиране поруке  а не примећују те њене нелогичности.

Посматрајући их  како „ору“ по телефонима шаљући поруке није тешко закључити да су убеђени да ће, ако тако наставе, бити успешни.

Али из ове поруке такве каква је може нешто и да се научи.

Нпр.сада знамо за тај  механизам ЕУ и аутоматског покретања слања ноте непослушнима, па можемо тако на исти начин организовати слање порука да решимо још неке наше проблеме. Јер из те поруке произилази и јасно је да нас  ЕУ нас коначно подржава, па не би било лоше да тако кад скупимо нрп.5001 поруку да тражимо  од ЕУ да одмах пошаље ноту тзв.републици Косово, да врати динар у употребу, да одблокира  банку  Поштанску штедионицу,да не отвара мост на Ибру, да оснује СЗО….Ихи…! Јер порукама треба веровати оне су  начин комуницирања и политике и криминала и поучне су и лекари их користе , па треба веровати да ће ЕУ реаговати на најављени начин к ао у случају због рударења литијума ,(а уз то и верујемо им јер зашто би нам иначе слали такве поруке ако им не верујемо)требало би то да урадимо и решимо бар један од ових прблема  на Косову и Метхији. Какав Брисел какви преговори и о сталио бакрачи?! Ето тако би тај  механизам ЕУ могао одмах  да аутоматски реагује и пошаље  ноту тзв. републици Косово:“Но,но,не дирај Србију! „

Једини проблем може да буде у томе што кројачи поруке знају да смо им се прострли па газе по нама. Можда збиља  примењују тактику из Минска?

Извор: Седма Сила


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com