Поводом терористичког напада у Зворнику

29.04.2015. год.

Покрет изражава саучешће МУП-у Републике Српске и породици полицајца Драгана Ђурића који је погинуо у терористичком нападу у Зворнику,  и у  којем су још два полицајца рањена. Тај терористички чин показује да се институције Републике Српске и њени грађани могу поуздати само у себе. У том смислу, потребно је обновити институције Републике Српске, поготово оне које су у вези са обавјештајним радом, а постојеће јачати. Без обзира на мотив и узрок терористичког напада све треба учинити како не би дошло до нових штетних посљедица.

Овим нападом не могу се угрозити Република Српска и њене институције, већ БиХ и односи између Срба и Бошњака. У времену када се покушава оживотворити идеја о потреби побољшања српско-бошњачких односа и постићи истински договор који би био прави темељ миру, стабилности и сваком напретку у овом дијелу Балкана, када предсједник Републике Српске Милорад Додик одлази у Сребреницу и исказује жаљење због злочина који се ту десио, када предсједник Владе Србије Александар Вучић каже да је спреман на разговор са Бошњацима у Новом Пазару и у Сарајеву, дошло је до терористичког напада, чији је можда циљ спрјечавање веома важног процеса – постизање српско-бошњачког договора. Колико је моћна и добра та идеја видјеће се и по снази која ће бити усмјерена у њеном разбијању.

Покрет подржава јединство установа Републике Српске и њених представника у заједничким институцијама БиХ које су исказали у вези терористичког напада.  Такав однос даје наду народу да, када је год Српска угрожена, наши политичари ће бити заједно,  заједно и са својим народом.

Покрет изјављује саучешће и мајци Нердина Ибрића који је изазвао трагедију, јер мајка је мајка, али и због свијести да никакве институције, службе, па ни репресија не могу искоријенити опасност од тероризма ако се радикалне идеје приме у било којем народу. Ово је и позив Бошњацима да се изборе са радикалним исламом који је највећа опасност, прије свега за њих.

 

СНП – Избор је наш
Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com