Отворено писмо Предсједнику Србије и Предсједнику Владе Србије

05.11.2012. год.

Поштовани Предсједници,

Молимо Вас да размотрите идеју да се рјешење проблема Косова тражи у јединственом приступу рјешавања проблема на Балкану.

Нека нам буде допуштено да у овом времену када Београд и Приштина покушавају ријешити проблем Косова изнесемо и наше виђење о томе. Проглашење независности тзв. државе Косово садржано је у процесу разбијања Југославије, а даље и Србије по комунистичким границама. Зато питање Косова и Метохије не може бити само ствар Београда и Приштине, па и читавог свијета, а да се оно не тиче и цјелокупног српског народа. Управо преко питања Косова може се отворити српско питање на Балкану. Тим прије што се пред нашим очима одвијају два процеса. Један је процес стварања велике Албаније, или, како неко воли рећи, природне Албаније. Таква Албанија имала би претензије да се простире и на дијеловима четири балканске државе. Други процес је отварање бошњачког питања на Балкану. Господин Мустафа Церић је у Новом Пазару, у Србији, поручио Бошњацима да се закуну и да изграде бошњачку кућу на Балкану, мислећи на кућу као државу. Ми немамо ништа против вишенационалних држава, али управо политичари оних народа који највише причају о мултиетничности, мултикултуралности, створили су једнонационалне државе, попут Хрватске, и то протјерујући преко 400 000 Срба, а и сада је у покушају стварање албанске и бошњачке националне државе.

Сматрамо да Ви, не само као припадници српског народа, него и по Уставу Србије, морате да се бринете и остварујете интересе српског народа у цјелини. У том смислу, очекујемо да ћете од међународне заједнице затражити јединствен приступ рјешавању проблема на Балкану, тако да сви имају право на самоопредјељење, па и Срби. То би значило и да подржавате независност Републике Српске коју огромна већина њених грађана жели, али и да подржавате стварање аутономија, самоуправа, на територијама гдје су Срби већина и гдје покажу моћ да то и остваре.

У жељи да што прије дође до политичке стабилности и општег напретка на Балкану на добробит свих његових народа, срдачно Вас поздрављамо.СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com