Отворити српско национално питање

23.01.2008. год.

Предсједник Српског народног покрета "Избор је наш" Дане Чанковић је изјавио да тражи од скупштине Републике Српске да усвоји декларацију да ће се, уколико парламент Косова једнострано прогласи независност, и РС, по аутоматизму, прогласити независном државом.

Чанковић је рекао да је потребно да се "српко национално питање отвори на међународном нивоу и то јединственим приступом решавања за Читав српски народ".

Он је изјавио да му није јасно зашто се у парламенту РС не разматрају захтеви за издвајање РС из Босне и Херцеговине, који су у два наврата достављени са потписом грађана који то траже.

"Кога и зашто Чекају народни посланици у Парламенту РС да би расправљали о захтеву Српског народног покрета у вези с расписивањем рефрендума?", упитао је Чанковић и подсетио да је током прошле године тај покрет прикупио више од 50.000 потписа грађана, који траже "референдум за издвајање РС из наметнуте БиХ".

Чанковић је мишљења да би грађани РС требало рефрендумом да се изјасне да ли су за приступање Европској унији и НАТО-у, наводећи да и за Чланство у тим организацијама постоји алтернатива.

Алтернатива Чланству у ЕУ је стварање савеза земаља југоисточне Европе, заснованог на међусобном повезивању у православљу, рекао је Чанковић и додао да се СНП  "Избор је наш"  противи уласку РС у НАТО.


Тањуг

 

Повезано:

Отворено писмо Генералном секретару Уједињених Нација, господину Бан Ки Муну

Није готово, тек је почело

Проглас српском народу


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com