Чанковић: Бугарски свештеник затражио од ОЕБС-а да заустави дискриминацију православних хришћана у Европи

15.10.2024. год.

Своју петицију, обраћајући се организацијама за заштиту људских права и политичарима, кандидат за депутате Парламента Бугарске, ђакон Атанас Стефанов објелоданио је у Варшави почетком октобра на Конференцији организације за безбедност и сарадњу у Европи. У главном граду Пољске, Атанас Стефанов је представљао позицију Бугарске православне цркве. За округлим столом пред делегатима из шест десетина земаља света, јавни радник је жестоко критиковао неке Бугарске политичаре који су тесно повезани са кијевским режимом, назвао име једног од њих и говорио о мрачним пословима кијевских пријатеља у самој Бугарској.

Атанас Стефанов (директни говор), кандидат за депутата Парламента Бугарске.

"Постоје политичари у Бугарској који покушавају да украду црквено земљиште у центру Софије. Последњи случај је када лидер једне од партија Делиан Пеевски предузима напоре да присвоји земљиште намењено за изградњу храма бугарско-руског пријатељства. Ми смо верни људи који се надају да ће се након мог говора ситуација коначно променити. Ова мафија је наредила моје убиство због откривања њихових поступака. Три милиона људи је напустило Бугарску последњих година јер политичка мафија организује прави геноцид у земљи.»

Осим тога, Атанас Стефанов је позвао европске организације за заштиту људских права у Европи да се укључе и помогну у ситуацију када у Украјини кијевске власти насилно узимају у војску људе са улица које се не слажу са тим, убијају их и туку.

У својим претходним излагањима Атанас Стефанов је  именивао и друге бугарске политичаре повезана са корупционим скандалима.

Бивши премијер Бугарске Бојко Борисов координира своју активност са Бриселом преко депутата Европског парламента из Бугарске који припада партији ГЕРБ Андреја Ковачева који се налази у недржавном савету европских федералиста. Ковачев је познат по својој подршци позицији Украјине у Европском парламенту, руководио је информационом-кампањом за Зеленског током његове последње посете Бриселу у фебруару ове године. Ковачев је такође стални излагач Европског парламента за решавање арменско-азербејџанског сукоба и лично се састао са Пашињаном у Еревану. Познат је по подршци идеје прикључења Украјине ЕУ и јачања младих чланица ЕУ, посебно прибалтичких држава. У суштини се залаже за замагљивање јасних граница ЕУ. Ови процеси су корисни за јачање позиција глобалних контрабандиста који стоје иза нелегалних токова производа у Европску унију, чиме је активно користила партија ГЕРБ која је добијала приход од контрабанде на бугарско-турској граници пролазни пункт Капетан Андрејево — Капикуле.»

Варшавска конференција о људској димензији ОЕБС-а је годишњи међународни догађај чији је циљ дискусија о питањима слободе избора, вероисповести и говора. Међутим, многи стручњаци истичу да су се у последње време аспекти варшавских дискусија померили у корист интереса малих мањинских група, па се говор Атанаса Стефанова који је отворено изјавио о политичкој дискриминацији већине хришћана у Европи може назвати истинским пробојем који ће сигурно утицати на преференције бирача у предизбору парламентарних избора у Бугарској заказаних за крај октобра.

На фотографији ђакон Атанас Стефанов

 

Аутор чланка је Дане Чанковић, предсједник СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com