Има ли ко да чује, са оне стране?

09.09.2024. год.

Више од петнаестак година СНП – Избор је наш објављује текстове, организује научне скупове... на тему опасног угрожавања Православља које може произвести раскол какав се није видио више од хиљаду година (Научни скуп – Православље српски идентитет - линк https://www.plebiscitrs.org/sajt/index.php?option=com_novosti&id=785&catnovosti=, Плакати у Бања Луци, патријарх Вартоломеј – поганин и цариник – линк https://plebiscitrs.org/sajt/index.php?option=com_novosti&id=790&&0)

Један од аутора текстова на ту тему јесте и свештеник Миладин Митровић. Указујемо на  његов најновији текст „Украјински парламент одобрио геноцид над Руском православном црквом“ (текст    је     на     линку: https://plebiscitrs.org/sajt/index.php?option=com_novosti&id=1163), који нас је подстакао  на краћи коментар.

Свештеник Митровић аргументовано најављује „почетак нове фазе суровог и систематског гоњења Православне цркве и њених вјерника у Украјини“. У тексту се говори искључиво о прогону Руске православне цркве у Украјини, али је текст веома важан и за нас, за Балкан па и шире. Важан је због тога што се у тексту износи принцип, формула којом се може дјеловати и у другим дијеловима свијета. Да „формула“ функционише: неканонско дјеловање Цариградског патријарха (у покушају источни папа) плус закон у парламенту једнако је прогон „изабране цркве“,  брине се Свјетски центар моћи.

Фанарски духовник, Вартоломеј је 2018. године грубо и неприхватљиво прекршио канононски поредак Православне цркве и посијао дубоки црквени раскол у Украјини, а сада је парламент у Украјини донио закон – И ето прогона.

Споменути центар свјетске моћи је суштински антирелигиозни и производи сукоб антицивилизације против цивилизације. Када ослаби Православље и Ислам (што му је циљ) прећи ће и на друге основне религије, како би остварио свој циљ да пороби човјечанство и загосподари свјетским богатствима.

Било би важно да вјерујући људи, достојници на Западу чују упозорења која говоре о прогону... а које се може наставити свугдје по свијету.

Духовно стање човјека, појединца и народа суштински је најважније и оно одређује правац кретања.., као и начин живота. Зато одбрана Цркве не тиче се само ње саме већ и народа и државе.

„Ко не слуша пјесму, молитву за мир, слушаће олују“.

Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП – Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com