Мирном шетњом према независности - ЕТЛЕБОРО

Преносимо изјаву предсједника СНП-Избор је наш, дату ЕТЛЕБОРУ (италијанској невладиној организацији која дјелује и у Републици Српској). Тексе изјаве моежете погледати и на презентацији ЕТЛЕБОРО (http://www.etleboro.com/)

Мирном шетњом према независности
Као што смо већ били објавили мирна шетња 17.3. у организацији НВО”СНП-Избор је наш”, представља једну у низу акција ове организације која се бори за очување традиционалних и културних вриједности српског народа са крајњим циљем, издвајања Републике Српске из наметнуте нам Босне и Херцеговине. Ево шта о протестној шетњи и неким другим активностима у нашем интервјуу је рекао господин Чанковић,предсједник ове НВО.

Господине Чанковић да ли је то први пут да се једна манифестација одржала са оркестром гдје су заступљене трубе као српски традиционални инструмент и какав је то успјех изазвало у народу?
Морам рећи заиста изузетан и то како нас народ слиједи, а самим тим И ми смо били задовољнији. Осјећала се радост у срцу, јер су чули музику прадедова која је била задњих деценија потиснута.

Можете ли нам рећи какве су ваше намјере за будуће акције?
С обзиром да је наша активност изазвала симпатије грађана Бањалуке,и без обзира на нашу малу најаву овог догађаја ,одзив је био велики, на задовољство свих нас. Из тих разлога ми ћемо наставити овакве активности, али са још више учесника. На крају свих тих активности имаћемо и пригодне програме базиране на традиционалним културним вриједностима.

Да ли бисте нам у кратким цртама могли рећи нешто о Вашем удружењу и циљевима рада?
Наша НВО је основана прошле године. Наш избор је српски пут и стварање оне државе, коју ће српски народ вољети, а та држава ће бити гарант заштите српске културе за шта су се наши дједови борили да би заштитили нашу интелигенцију и младост..С обзиром на наметнуту државу БиХ, у којој су сви незадовољни,”СНП-Избор је наш”, је покренуо иницијативу за прикупљање потписа за референдум на којем би се грађани Републике Српске изјаснили јесу ли за издвајање Републике Српске, из БИХ. Као резултат наше активности је велики број прикупљених потписа грађана РС који су за ту иницијативу,што говори да смо у праву.

Зашто сте покренули ту иницијативу?
И послије Даjтона из Федерације БИХ долазе знаци који говоре о ниподаштавању институција РС. Код босанских муслимана присутна је стална жеља за пренос овлаштења са институција РС, добивених у Даjтону на централизоване институције БиХ,све до укидања РС, а самим тим и српског народа у њој. Европа нас учи да се морамо прилагодити систему како бисмо ушли у Европу, али на примјеру саме Италије видимо како регије имају веће овласти него сам централизовани систем. Исто тако и ми желимо да располажемо нашим новцем који тренутно одлази у заједничке органе.

Навешћемо примјер иницијативе члана предсједништва БиХ испред бошњачког народа, гдина Сулејмана Тихића, за укидање симбола РС, а управо је то наш идентитет, то смо ми.Срби су признати као државотворни народ и ово је у противности са документом о људским правима у УН.

Тужба дијела БиХ против Србије и Црне горе, пред међународним судом у Хагу, је нелегална и нелегитимна,јер не постоји интернационални закон за то. Иза те тужбе не стоји један конститутивни народ , а то је српски народ. Оваквом тужбом бошњачки народ жели да прикаже РС као геноцидну творевину и као такву да је укину, а српски народ као злочиначки и зато ми кажемо да је управо ова тужба у својој суштини геноцидна, јер хоће да укине један народ. У свијет је отишла искривљена слика о рату у Босни гдје су муслимани и Хрвати десетак и више пута увећавали своје жртве и гдје су се сами бомбардовали како би се показали жртвама, а српски народ искључиво приказивали као злочиначки. Српски народ је и у овом рату као и претходним ратовима, био страдални, а злочини који су се десили починили су појединци. Кроз прошле вијекове српски народ се борио за друге, вријеме је да нешто уради и за себе.

У разговору са НВО Етлеборо, шта мислите о њиховом приједлогу о етичком протоколу?
Ми смо за такву иницијативу јер сматрамо да се на тај начин штите људске вриједности у којима човјек остаје човјек са својим врлинама.
У процесу глобализације када се Европа интегрише, српски народ се покушава дезинтегрисати, а управо поуздана и модерна држава, интегрисаног српског народа може бити предводник у стабилизацији и интеграцији Балкана,а онда као стабилан и напредан регион, уђе у европску унију.
Чудно је како смо се ми прије десет година бранили против исламског екстремизма, а Америка и многе друге земље данас нападају друге земље оправдавајући то борбом против тероризма,ми се бранимо, они нападају, и ми опет криви?

Да ли планирате у будућим активностима дјеловати сами или удруженим снагама са неким другим организацијама?
За остваривање наших циљева сарађиваћемо са свим добронамјернима. У овоме видимо успјешну сарадњу и са Етлебором, који може да пренесе наше активности и циљеве и вама у Европи. Овом приликом бисмо рекли да очекујемо од Европе ,захваљујући и вама,да ће знати цијенити наше хришћанске вриједности и наше учешће кроз историју у стварању и одбрани модерне и слободне Европе. Надамо се да ће нас подржати у тражењу мирног и праведног рјешења на добробит свих нас.

У закључку нашег разговора питаћу Вас како намјеравате да наставите ваше акције?
Ми смо Срби и желимо остати Срби. У сваком случају и сваком моменту наставићемо са прикупљањем потписа за издвајање РС из наметнуте БиХ, до коначног успјеха, као и друге акције које ће нас враћати традиционалним вриједностима.Имамо одређену количину потписа која је довољна да тражимо и добијемо нашу независност. Наши дједови и прадедови су се борили у крвавим ратовима за демократију и свој идентитет. Нећемо дозволити нашим политичарима да својим потписом продају нашу земљу.

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com