Катанац на касу (Бања Лука 22.05.2005.)

Катанац на касу

Тражимо да Република Српска престане финасирати заједничке органе БиХ, јер доносе одлуке на штету српског народа.

БАЊА ЛУКА - Удружење грађана Заједно до истине" затражило је јуче од власти Републике Српске да престану да плаћају рад заједничких органа, јер се у њима доносе одлуке на штету српског народа и Републике Српске.

- Српски народ треба да зна које српске политичаре у заједничким органима плаћа и какве одлуке они доносе. Због штетних одлука својих представника у заједничким органима, Република Српска је остала без надлежности које је добила Дејтонским мировним споразумом - рекао је на јучерашњој конференцији за новинаре у Бањој Луци предсједник „Удружења Заједно до истине“ Дане Чанковић.

Према његовим ријечима, потребно је да се врате изворни принципи Дејтонског споразума, а све остало води издвајању Републике Српске из БиХ.

- Очекујемо да ће државе које су биле гарант споразума, нарочито Србија и Црна Гора, тражити заштиту овог документа или, уколико у томе не успију, подржати жељу српског народа да се издвоји из БиХ - истакао је Чанковић.

Чланови Удружења наставиће у петак 27.05.2005. на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору прикупљање потписа за петицију којом тражи да се распише плебисцит на коме би се грађани изјаснили о издвајању Републике Српске из БиХ.

- Очекујемо да ће наше дјеловање подржати и домаћи и страни политичари и да ће увидјети да је то једино коначно право рјешење – нагласио је Дане Чанковић


Да се иза формулације „бриселске фазе" крије централизација БиХ и „черупање" Републике Сриске, постоји већ обиље доказа. Почело је регистарским таблицама, а наставило се граничном службом, обавјештајно-безбједносиом агенцијом, војском, разноразним агенцијама... Сада је на реду полиција, па Јавни радио-телевизијскисисгем, високообразовање, пољопривреда,.

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com