БОРС: демонстранти блокирали пут Зворник - Тузла- Бијељина

ЗВОРНИК, 26. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Борачке организација /БО/ општине Зворник Драган Милошевић рекао је да је јутрошњом блокадом раскрснице магистралног пута Зворник - Тузла - Бијељина у Каракају и протестном шетњом упућена порука властима Републике Српске /РС/ и БиХ да буде заустављено одвођење Срба у Кантонални суд у Тузлу.

"Не долази у обзир да више и једног Србина из Зворника полиција РС хапси и предаје Кантоналном суду у Тузлу", рекао је Милошевић, обраћајући се присутним код Споменика 1 008 палих бораца у Зворнику, гдје су неколико стотина чланова општинске БО и грађана дошли пјешке након блокаде раскрснице.

У вријеме блокаде и протестне шетње од Каракаја до Зворника у дужини четири километра, која је трајала од 6.30 до 8.15 часова, саобраћај је био обустављен.

Милошевић је навео да представници општинске БО сматрају да, ако је неко починио ратне злочине, треба због тога и да одговара, али пред надлежним судом у Сарајеву или Бијељини, а не у тузланском Кантоналном суду.

"Не постоји ниједан валидан разлог да се одводе људи са подручја Зворника на саслушање у Кантонални суд у Тузлу, јер тај суд није надлежан", рекао је Милошевић.

Он је подсјетио да је ова блокада магистралног пута била упозорење и поручио да ће, ако власти РС и БиХ не предузму ништа у вези са овим проблемом, услиједити потпуна блокада магистралних путева у регији Бирач.

Милошевић је рекао да ''лако може доћи до спонтаног окупљања бораца, жена и дјеце 11. јула на магистралној саобраћајници у Зворнику, чиме ће, ако се то деси, Бошњаци бити спријечени да присуствују комеморативном скупу у Поточарима код Сребренице''.

Учесници блокаде су се на Споменику поклонили сјенима 1 008 бораца и мирно се разишли.

Општинска БО блокирала је раскрсницу магистралног пута Зворник - Тузла - Бијељина у Каракају, јер од институција РС и министра правде БиХ Слободана Ковача није добила гаранције да ће бити заустављено одвођење Зворничана на саслушање у Кантонални суд у Тузлу.

Према процјенама представника општинске БО, на протестној шетњи било је око хиљаду чланова БО и грађана.

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com