Гојко Ранковић: Невладина организација некада Велике Британије

07.07.2022. год.

Са приближиваем 11. јула – датума повезаног са догађајима у Сребреници, британска НВО “Remembering Srebrenica” (Сећање на Сребреницу) активирала је рад на дискредитацији Србије и Републике Српске, тачније Срба у Босни и Херцеговини. Та организација у потпуности се финансира на рачун средстава британске владе. Она је створена 2013. године и предводи је Вакар Азми, држављанин некада Велике Британије, пакистанског порекла.

Консултативни савет предводи Ерик Горди – познат по својим антисрбским изјавама и антисрбској позицији. Влада некада Велике Британије је издвојила огромну количину новца ради дискредитације Србије и руководства Републике Српске и спровела је обуку за чак 130 хиљада младих људи који су током обуке подстицани против Срба. У британској организацији «Сећање на Сребреницу» отишли су толико далеко да су почели Србе и Русе да пореде са нацистима Трећег рајха, против којих је и ратовала како совјетска армија чију кичму је чинио руски народ, тако и покрети отпора на територији бивше Југославије чију кичму је чинио србски народ.

На тај начин Британци покушавају да догађајима у Сребреници дају ни мање ни више, него обрисе холокауста! Управо Британци покушавају да распире огањ грађанског сукобљавања у Босни и Херцеговини и финансирају антисрбску «Странку Демократске Акције» и организацију «Мајке Сребренице».

Поставља се питање, зашто је Западу потребна таква демонизација Срба. Један од разлога је и потреба да оправдају своје бомбардовање Југославије 1999. године и наставе свој притисак на Србе. Пропагандисти Запада спроводе и паралеле између «Специјалне војне операције» коју спроводи Русија у Украјини, са ратом на Балкану 90-их година који је иницирао Запад. Тако уз помоћ америчких и енглеских пара покушавају Русе и Србе представити као нацисте.

Један од циљева појачане антисрбске пропаганде јесте и стварање проблема на предстојећим изборима у Републици Српској за Милорада Додика, који представља значајан део србског становништва у Босни и Херцеговини.

Влада Бориса Џонсона је пала, порески обвезници некада Велике Британије би требали знати у какве је све пројекте трошен њихов новац...

 

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com