Реакција на текст г. Васића

16.01.2012. год.

Поново г. Васићу, али не због њега. 

 
За Божић, на дан рођења нашег Спаситеља, када у нашим срцима понајвише треба да буду радост, разумијевање, праштање и љубав, љубав према ближњем, чуо сам: 
« Улогу Радована Караџића и СДС-а у току рата треба преиспитати». 
То је реченица коју је написао Извршни секретар СНСД-а, господин Рајко Васић. Једном смо му одговорили када је ружно писао о првом предсједнику Републике Српске, др Радовану Караџићу, и то ради њега. Сада реагујемо, не због г. Васића, већ због чињенице да је он извршни секретар тренутно најјаче политичке странке, чији је предсједник г. Милорад Додик, актуелни предсједник Републике Српске. Реакција није одмах услиједила зато што сматрам непристојним да се то уради за вријеме значајних празника, а којих је ових дана, хвала Богу, било. 
 
Немајући пред собом комплетан текст г. Васића, одзвања ми његова напријед цитирана реченица и присјећам се мудрог старца који је говорио: 
«Они који подржавају твоје противнике, и твоји су противници.» 
Не знам да ли је свјестан г. Васић, али је том својом реченицом највише обрадовао Хашки трибунал и сарајевске политичаре, који желе да Републику Српску прогласе геноцидном творевином и као такву да је укину, а њеног првог предсједника за ратног злочинца. Нека ми опрости г. Васић, али сматрам да је он важан онолико колико иза њега и његових ријечи стоји предсједник Додик. Овом реченицом, уколико иза ње, не дај Боже, стоји предсједник Додик (а то га треба питати), удара се у темеље Републике Српске. Јер, СДС на челу са Радованом Караџићем, најзаслужнији је за настанак Републике Српске. У том случају најгоре би прошла РС и српски народ. У отвореном, немилосрдном сукобу СНСД-а и СДС-а, за очекивати би било да у западном дијелу РС убједљиво побиједи СНСД, а у источном СДС. Све ово би водило у подјелу, катастрофу, а онда и у нестанак Српске, што би било погубно за цјелокупне интересе српског народа. Наведени развој догађаја могао би једино спријечити свенародни устанак. 
 
Ипак, прије ће бити да се г. Васић занио и да је све то сам написао, а да и не зна зашто, тим прије што је и он својевремено био члан СДС-а. 
 
Не треба занемарити ни чињеницу да данас Додик са својим СНСД-ом снажно брани Српску од свих насртаја. А некад је теже нешто одбранити, него створити. 
 
Ипак, дубоко вјерујем да су нас историјски догађаји освијестили и да ће актуелни политичари показати сву озбиљност у тешком времену које долази. Најбоље за све била би истинска сарадња двије најјаче политичке странке, како би се заједничким снагама дошло до независне Српске, и на тај начин створиле околности да кренемо у бољи живот и свеукупни напредак. Господин Васић, можда је ипак имао позитивну, филозофску мисао када је писао споменуту реченицу, јер зна он да и нешто лоше може да се преокрене на добро, ако смо мудри.  


Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП - Избор је наш
 



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com