Отворено писмо амбасадору Руске федерације у Србији господину Александру Алексејеву

26.02.2007. год.

Поштовани амбасадоре,

молимо Вас да пренесете молбу Предсједнику Руске Федерације, господину Путину, да Русија стави вето на евентуалну одлуку УН-а о статусу Косова и Метохије, која би била противна Уставу Србије и међународном праву.

На тај начин Шиптари на Косову и Метохији добили би пуну аутономију у саставу државе Србије, која им припада као националној мањини, а не би остварили право које им не припада, а то је право народа на самоопредјељење.
У противном, ако Косово и Метохија постане независно, дестабилизоваће се читав регион и створиће се Велико Косово.

С друге стране, молимо Вас да дјелујете, како би Русија признала резултате референдума у Републици Српској, на којем би се грађани Републике Српске изјаснили о њеном издвајању из наметнуте и неправедне Босне и Херцеговине. На тај начин државотворни српски народ остварио би припадајуће право, право народа на самоопредјељење, а границе Републике Српске, које су међународно верификоване, постале би државне границе.

Обавјештавамо Вас да је наш Покрет прикупио 50.000 потписа грађана Републике Српске који траже да се распише референдум о издвајању Републике Српске.

У прилогу Вам достављамо отворена писма предсједнику Венецијанске комисије господину Пјеру Гарону и амбасадорима у Босни и Херцеговини, у којима образлажемо зашто је немогућа Босна и Херцеговина.

Не сумњајући у Вашу добру вољу,
срдачно Вас поздрављамо

 

        Предсједник СНП-ИЗБР ЈЕ НАШ
        Дане Чанковић


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com