Прослава Дана Републике Српске у Бања Луци

09.01.2021. год.

СНП – Избор је наш данас je, 09. јануара 2021. године, осамнаесту годину за редом прославио Дан Републике Српске. Велика колона возила  прошла је бањалучким улицама и уз прикладну музику, која се чула са разгласа унијела радост у срца Бањалучана.

Српска је наша потреба и изнуђени одговор да се српском народу не понове Јасеновац, Јадовно, Шушњар.., што је било у најави деведесетих година приликом разбијања Југославије. Због тога је данашњи догађај носио поруку „Знамо шта славимо. Срећан Девети јануар. Знамо шта бранимо“.

Ова прослава је и прилика да се присјетимо 28.000 српских бораца који су уграђени у темеље Републике Српске као и свих других цивила - нека је њима вјечна слава и хвала.

Данашња порука јесте да ће српски народ са поносом чувати Српску и са достојанством  као у наслијеђе оставити је својим потомцима  да је воле, а она, Република Српска јесте и биће гарант заштите интереса српског народа и сваког појединца у њој.

Српски народ зна да Српска није геноцидна творевина. Прва појединачна жртва у рату у БиХ био је српски сват на Башчаршији, а први масовни злочин био је у Кравицама над Србима. Двије најснажније поруке прије почетка рата у БиХ биле су од Алије Изетбеговића „Жртвоваћу мир за независну БиХ“, и од др Радована Караџића „Нико нема право повести грађански рат“.

Било би значајно истражити ко и на ком подручју је погинуо.  Многи Срби гинули су на свом огњишту, у свом селу, граду. А од пресудног значаја би било да се дође до истине у ком политичком амбијенту, ко је инспирисао, наредио и починио тешки ратни злочин над Муслиманима – Бошњацима јула мјесеца 1995, као што треба и изнијети истину о Првој Сребреници у којојој је у њеном ширем подручју до 1995. (до Друге Сребренице) убијено више од 2.500 Срба.

Једино Истина о разбијању Југославије и рату у БиХ ослободиће наше народе на начин да ће осјећати и кривицу и праштање.

Нека је свима, ко воли Републику Српску, срећан њен Дан и Kрсна слава Свети Архиђакон Стефан.

 

ВИДЕО:

 

 

СНП - Избор је наш


    ФОТОГРАФИЈЕ


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com