Саопштење послије акције „Потписом против НАТО-а“

11.07.2019. год.

Покрет је данас, у  четвртак 11.07. на Тргу Крајине у Бања Луци у акцији прикупљања потписа за неулазак БиХ и Републике Српске у НАТО а под називом  „Потписом против уласка у НАТО – За мир у региону“, за неколико сати прикупио више од 1200 потписа грађана који подржавају такву врсту петиције.

Предсједник Покрета Дане Чанковић је том приликом присутним новинарима изјавио сљедеће: „Данашња акција прикупљања потписа за неулазак у НАТО почетак је шире акције гдје ћемо крајем љета наставити прикупљање потписа по мјестима Републике Српске. Прикупљене потписе, својеврсну петицију, предаћемо установама Републике Српске и БиХ као и амбасадама великих сила. Огромна већина српског народа је против уласка у такав војни савез и ово данас што радимо представља и снажну подршку предсједавајућем предсједништва БиХ Милораду Додику и његовој званичној политици неуласка у НАТО, као и подршци Народној скупштини Републике Српске и њеној одлуци о војној неутралности.

Очигледно да су услиједили учестали притисци на бошњачке политичаре, прије свега  на  Бакира  Изетбеговића да се убрзано  увуче БиХ у НАТО, да дође до промјене устава и процеса укидања ентитета, успостављајући и изборни систем – један човјек један глас. С тим у вези сматрамо веома проблематичним условљавање Странке демократске акције како би био формиран Савјет министара БиХ. Надамо се да Бошњаци немају жељу да ратују против Срба а можда и против Руса а то би се највјероватније десило уколико би се ушло у НАТО. Дакле, улазак у НАТО дестабилизовао би регион и изазвао сукобе понајприје на Косову и Метохији и Сјеверној Македонији.

Српски и бошњачки народи не смију да подлегну притисцима и да се англосаксонском политиком „завади па владај“ уведу у сукобе, већ да храбро изразе своју слободну вољу по питању своје будућности па и по питању уласка у НАТО. У том смислу,  за увлачење ова два народа  у сукоб лукаво се користи и покушај наметања закона о забрани негирања тзв. геноцида,  што у суштини представља наставак неуспјелог покушаја усвајања енглеског приједлога резолуције о геноциду у Савјету безбиједности УН-а.“


 


Информативна служба СНП – Избор је наш



    ФОТОГРАФИЈЕ


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com