Подршка предсједнику Додику и не Оружаним снагама БиХ на прослави Дана Српске

29.12.2017. год.

Покрет подржава првобитну идеју предсједника Додика да на прослави Дана Републике Српске, Деветог јануара, ни на који начин не учествују Оружане снаге БиХ, односно њен саставни дио Трећи пјешадијски (Република Српска)  пук ОС БиХ.

Тог дана славимо догађај стварања Српске републике, који се десио 1992. године.  И он нема никакве везе са БиХ, чак јој је и супротстављен. Супротстављен јој је зато што БиХ није уважила виталне и легитимне интересе српског народа. Чак ни Дејтонски међународни споразум, којим је успостављена БиХ, није  прихватио постојање њених оружаних снага, које у суштини нису никад ни постојале.

Стварање Оружаних снага БиХ посљедица су процеса јачања БиХ са једне стране, а са друге, слабљење Републике Српске. Ако се у прошлим годинама, када је однос снага у свијету, по српске интересе био неповољан, такав процес донекле могао и разумјети, са уравнотеженијим односом снага, прихватањем и учествовањем у процесу јачања БиХ и слабљења Републике Српске, био би чин издаје и кукавичлука.

Оружане снаге БиХ, самим тим, и Трећи пјешадијски (Република Српска)  пук ОС БиХ има своје обиљежје. Иако Срби по националној припадности, они служе Оружаним снагама БиХ и припадници су њене војске, чији је командант министар одбране из Савјета министара БиХ, а врховни командант су им чланови Предсједништва БиХ, Бошњак, Хрват и Србин. Дакле, тим оружаним снагама не управља ни једна институција Републике Српске.

Посебан утисак је да свака војска даје свој печат догађају и зато учешће Оружаних снага БиХ на прослави Дана Републике Српске, значило би јачање БиХ и пораз Републике Српске.

Овакав став нема никакве везе са било каквим омаловажавањем, па ни моралним, оних Срба који су запослени у оружаним снагама и заједничким институцијама БиХ. Сви они су добродошли на свечаност али не као људи који имају приоритет представљања БиХ и њених оружаних снага, већ као они који воле Републику Српску.

Овом приликом обавјештавамо, да ће Покрет традиционално и овог пута прославити Дан Српске и то са поруком „Народ слави Девети јануар“.


СНП – Избор је нашПомоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com