Осуде из Сарајева због пријатељске утакмице Републике Српске и Србије

28.11.2006. год.

Силан простор и "море тинте" потрошено у сарајевским медијима, да се осуди што је репрезентација Србије гостовала у Републици Српској


СВЕ што у Републици Српској има своју аутентичност од политике, привреде, културе, спорта... дочекује се у сарајевској политичкој чаршији на нож и осуду. Тако је било и са прексиноћним догађајем у Новом Граду, када је отворена спортска дворана, а тај историјски дан за овај град обиљежен је и историјском утакмицом између рукометних репрезентација Републике Српске и Србије.

Одједном, из сарајевске визуре све је постало спорно:

На примјер, спорно је што је прије почетка утакмице предсједник Рукометног савеза Србије Драгољуб Дамјановић уручио премијеру Републике Српске Милораду Додику дрес са бројем 10.

Спорно је што је Дамјановић рекао Додику, уручујући му дрес Србије, да је то "дрес за који се боримо сви заједно".

Спорно је што је испред заставе БиХ и двије заставе са "панславенским бојама, од чега једна са истакнутим симболом, а друга без њих" интонирана химна "Боже правде".

Спорно је што Милорад Додик навија за Србију!

На удару критике нашао се и предсједник Рукометног савеза Републике Српске и потпредсједник РС БиХ Петар Милановић, зато што је у Новом Граду изјавио да "свако нормалан ово треба да посматра као позитиван процес, с циљем развоја и популаризације рукомета у свим подручјима БиХ.

Генерални секретар РС БиХ Смајо Карачић на конференцији за новинаре у Сарајеву поставио је питање:

- Шта би било да репрезентација БиХ одигра пријатељску утакмицу са, рецимо, селекцијом Војводине?

Карачића ваља подсјетити, ако је већ заборавио или не жели да се сјети, да је репрезентација БиХ прије двије године, још док је функционисала државна заједница Србија и Црна Гора, одиграла пријатељски сусрет са селекцијом Црне Горе.

Силан простор и "море тинте" потрошено је у сарајевским медијима да се осуди што је репрезентација Србије гостовала у Републици Српској и то све, тобож, у интересу развоја спорта у БиХ.

Колико им је заиста стало до рукомета БиХ, а не до политизације спорта, види се по чињеници да ниједан сарајевски медиј није објавио извјештај са поменуте утакмице, па чак ни који је био резултат.


Глас Српске


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com